Du er ved at købe en brugt varebil til firmaet, men i realiteten ved du ikke, om bilen er meldt stjålet – så ejeren pludselig en dag står og forlanger bilen udleveret, for så er pengene er spildt.

“Det skyldes, at der et hul i det ret nye digitale motorregister. For det kan ikke tale sammen med politiets register for stjålne køretøjer, siger leder af FDMs juridiske rådgivning, Per Alkestrup.

Politiet og SKAT ved besked
Han henviser til, at man hos både SKAT og Rigspolitiet har været bekendt med, at der er hul i systemet siden lanceringen af det digitale motorregister i sommeren 2012.
 
Af korrespondancen mellem Skat og Rigspolitiet, som FDM har fået aktindsigt i, fremgår det desuden, at det digitale motorregister i princippet er klar til at modtage de nødvendige oplysninger fra politiet.

Hvem skal nu betale?
Skat og politiet kan imidlertid ikke blive enige om, hvem der skal finansiere udbedringen, så de to registre taler sammen.

”Det er helt uacceptabelt, at man som bilkøber ikke kan stole på registret. I praksis betyder det, at det er nemt at sælge en stjålen bil videre til en person, der er i god tro, og som dermed både bliver hæler og sandsynligvis også risikerer et økonomisk tab, når bilens retmæssige ejer kræver bilen udleveret,” siger leder af FDMs juridiske rådgivning, Per Alkestrup.

Politiet og SKAT ved besked
Han henviser til, at man hos både SKAT og Rigspolitiet har været bekendt med, at der er hul i systemet siden lanceringen af det digitale motorregister i sommeren 2012.

”Det er ikke godt nok, at to offentlige myndigheder ikke formår at arbejde sammen og løse så vitale problemer i et system, der dels skal lette det offentliges administration, dels skal sikre borgerne en nem og sikker adgang til selv at kunne omregistrere biler. Sat på spidsen betyder det, at man stiltiende ser til, at det digitale motorregister er med til at hvidvaske stjålne biler. Det bør man naturligvis få rettet hurtigst muligt, og hvis ikke SKAT eller politiet selv kan finde ud af det, må det ske fra politisk hold,” siger Per Alkestrup.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk