Regeringens beslutning om at bevare tilladelseskravet til godskørsel med varebiler i den kommende finanslov vækker glæde og tilfredshed i vognmandsbranchen.

Det melder DTL, Dansk Transport og Logistik, ud i en pressemeddelelse:

Men der er samtidig forståelse for behovet for mindre administrativt bøvl også på transportområdet i den kommende finanslov.

Håb på samarbejde

Derfor rækker DTL ud til et samarbejde om at få kigget på egnede områder, der samtidig tilgodeser den grønne omstilling.

I DTL er adm. direktør Erik Østergaard ovenud tilfreds med beslutningen om at bevare godskørselstilladelserne for varebilstransport.

”Det har hele vejen igennem kun været vores mission at forhindre, at der lukkes virksomheder ind på markedet, der kan bruge en fuldstændig fri adgang til at forvride konkurrencen på transportmarkedet.”

Gråzoner og kriminalitet

Han mener, at det skaber utryghed og grobund for gråzoner og kriminalitet i et meget flygtigt erhverv – med tilbøjelig til at vise store udsving inden for et kort tidsrum – hvor væksten er stigende, og konkurrencen er særdeles hård.

Og han mener, at de nødvendige midler til besparelser kan findes på andre områder.

Erik Østergaard peger på muligheden for at etablere et afbureaukratiseringspartnerskab mellem branchen og myndighederne, inspireret af de klimapartnerskaber, som tidligere har vist deres værd.

Reguleret adgang

”Når man nu har valgt at nedlægge Vejtransportrådet, vil et sådant partnerskab målrettet kunne identificere og fjerne unødvendige regler og administrative byrder, der ikke giver mening for virksomhederne, samtidig med at vi bevarer de nødvendige rammer for sikkerhed og fair konkurrence,” siger Østergaard.

Han mener, at en reguleret adgang til markedet – som hos mange andre erhverv, hvis aktiviteter har afgørende betydning for tillid, sikkerhed, arbejdsmiljø og ansættelsesforhold – er af helt afgørende betydning for de virksomheder, der hver dag leverer til det danske folk på fair og lige betingelser.

”Men vi har stor forståelse for, at branchen også skal bidrage til at finde områder, hvor der kan ske en afbureaukratisering hos embedsværket. Derfor tilbyder vi fortsat en udstrakt hånd, som vi håber, at regeringen tager imod,” siger Erik Østergaard.