Anders Karl Bruun, formanden for én af Danmark største bilkoncerner – K. W. Bruun A.S. – sov ind i fredags efter kort tids sygdom, kun 70 år gammel.

Anders begyndte i koncernen i 1971, 17 år gammel – som barnebarn af stifteren, Karl Wilhelm Bruun , og søn af Jørgen Bruun.

De sidste 21 år har Anders Bruun været formand – med sin datter Maria Bruun-Lander som næstformand de seneste 19 år.

Passioneret

Anders var passioneret bilentusiast, og gennem alle årene samlede han på spændende biler fra de mange mærker, som koncernen har markedsført og importeret.

Det kulminerede med Classic Car House – et stort arbejdende museum i Sorgenfri fyldt med alverdens biler, som han sammen med datteren arbejdede på at etablere igennem tre år.

Classic Car House blev for Anders kulminationen på mange års passion for klassiske biler og den tilhørende kulturarv, og det lå ham meget på sinde at skabe et samlingspunkt og et fællesskab for alle.

Et enestående sted

Derude finder man den ene mere spændende bil end den anden. Ikke alle tilhørende koncernen – men også biler, som kunder og venner af huset har stillet til rådighed.

Et enestående sted, hvor man også kan få sin klassiske bil repareret og opbevaret – men hvor man også kan nyde god mad i stedets restaurant og café.

Man skal unde sig selv et besøg i de smukke omgivelser, hvis man deler Anders’ passion for bilhistorie.

Godt købmandsskab

Koncernen skriver også, at Anders var et helt særligt menneske, der med et utrætteligt engagement og godt købmandskab har formet og løftet K.W. Bruun til at blive en af Nordens største privatejede bilimportører.

Undertegnede har selv kendt Anders Bruun fra slutningen af 70’erne. Vi var – bl.a. sammen med faderen Jørgen – sammen på en Nissan presserejse til Japan – forud for lanceringen af Nissan Bluebird.

Mange bilmærker

Det var dengang da Interdan – som K. W. Bruun hed dengang – endnu importerede Nissan til Danmark.

Faktisk importerede koncernen Nissan i 38 år – i selskabet MultiBrand A/S. Vi skal i den forbindelse også nævne mærker som DaeWoo (senere Chevrolet) og SsangYong.

Gennem alle årene har koncernen haft agenturet for mange bilmærker – bl.a. Hillman, Humber og Sunbeam i selskabet British Motors (grundlagt i 1930).

Historiske bilforretningen

Men blandt de længst varende agenturer er nok franske Peugeot – som man har haft siden 1952. I dag repræsenterer koncernen alle Stellantis’ produkter – ud over Peugeot også Citroën, DS, Opel og Fiat – sidstnævnte repræsenterede K. W. Bruun faktisk også i 1925.

Dertil kommer Mitsubishi i Danmark og Sverige samt Alfa Romeo og Jeep – samt de kinesiske mærker Hongqi, Voyah og Seres i Danmark.

Gennem årene vil mange huske koncernens legendariske bilforretninger på Østerport og i Codanhus bygningen på Gammel Kongevej.

Skabte 900 arbejdspladser

”Anders viede hele sit arbejdsliv til K.W. Bruun og formåede at udvikle koncernen fra én division til fem divisioner, skabe 900 arbejdspladser og iværksætte en enorm vækst på både top- og bundlinje,” skriver koncernen i et mindeord.

Anders var utroligt stolt af K.W. Bruun og sine mange dygtige medarbejdere, som han ofte talte varmt om.

“Som sin farfar, stifteren Karl Wilhelm Bruun, bar Anders ordentlighed tæt på hjertet, og han byggede både mangeårige arbejdsrelationer og nære venskaber baseret på tillid og personlig integritet.”

Inspiration for mange

Blandt dem, som kunne kalde sig Anders’ ven, var han kendt for sin store betænksomhed og generøsitet, som altid kom fra hjertet.

“Anders’ passion og ånd vil altid leve videre i hele koncernen, hvor hans store engagement og idérigdom var en inspiration for mange. Anders efterlader et stort tomrum hos familien og alle, der havde ham kær,” skriver koncernen.

Nuværende aktiviteter

På koncernens hjemmeside kan man læse, at K.W. Bruun Import er en moderne logistikvirksomhed med logistikcentre i Greve og Stockholm, der varetager distribution af reservedele og tilbehør til koncernens netværk på over 500 forhandlere og værksteder.

K.W. Bruun NxT A/S har fokus på udvikling af digitale forretningskoncepter blandt andet relateret til mobilitet og formidling, herunder Bilabonnement og auto.nu samt handel med og montering af reservedele gennem Quickpoint.

Investeringsaktiviteten i koncernen varetages dels af K.W. Bruun Invest A/S med investering og drift af velbeliggende boligudlejningsejendomme samt investering i værdipapirer og alternative investeringer og dels af K.W. Bruun Collection A/S med en portefølje af klassiske investeringsbiler.

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk