(HANNOVER)

Til marts næste år vil de første danske kunder få leveret deres nye Transporter model fra Volkswagen Erhvervsbiler.

Det var meldingen fra leder af afdelingen for produktkommunikation ved Volkswagen Nutzfahrzeuge, Jens Bobsien til VOTY.dk ved verdenspremieren i aftes i Hannover – forud for åbningen af IAA transportmessen.

”Men man kan allerede bestille sin Transporter nu – både som diesel, batterielektrisk og som plug in hybrid. Faktisk har 10.000 kunder alene i Tyskland allerede bestilt bilen,” sagde Carsten Intra – øverste chef for Volkswagen Nutzfahrzeuge.

Eget design

Den nye, syvende generation af Transporter bygges i samarbejde med Ford Motor Co – og produceres på sammen med Ford Transit Custom på Fords deres fabrik i Kocaeli i Tyrkiet, og platform, teknik og mange designelementer er de samme i begge biler.

Men designchef ved Volkswagen Nutzfahrzeuge, Albert Kinsinger, understregede overfor VOTY’s udsendte, at Volkswagen har været med på det fællesprojekt fra den første blyantstreg.

”Vi har sat vores præg på bilen – bl.a. er det os, der står bag stregerne på bilen, men vi deler bl.a. instrumentering og sikkerhedssystemer. Frontdesignet er helt vores eget, og vi kan tilbyde de samme versioner, som kendes fra den nuværende T6.1 Transporter,” sagde Kirsinger.

Kendt skuespiller

”Der kommer tre udstyrsmodeller – basis (panel van), Panamericana og Caravelle, men Panamericana passer ikke godt i Danmark,” fortalte Thomas Hjortshøj ved præsentationen.

I kabinen ses to skærme digitale skærme – den ene 12 tommer touchscreen. Bilen fås med 14 sikkerhedssystemer – hvor de syv er standard.

Til at markedsføre den nye Transporter har man allieret sig med skuespilleren Jason Statham – netop kendt fra filmserien Transporter.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk