I 2026 skulle det være ganske vist. Så vil Daimler koncernen være klar til at sælge fremtidens varebiler.

Mercedes Benz Vans har netop sendt det første teaser-foto ud af en godt maskeret varebil – formentlig Vito-typen – som skulle være opbygget efter VAN.EU elektrificeringsstrategien – kort for Mercedes-Benz Van Electric Architecture.

En mellemstation

Fabrikken har flere gange overfor den internationale varebil-jury fortalt om VAN.EU, som vil tage over fra den nuværende varebilsstrategi.

For den seneste e-Sprinter med valg mellem ét-, to- eller tre batterier er kun en mellemstation på vejen.

Om end en vigtig mellemstation, for de nuværende varebiler fra koncernen har endelig opnået en tilpas lang rækkevidde mellem 3- og 400 km.

Genopfinder varebilen

De første prototyper testet nu på offentlig vej – efter flere år i laboratorier. De nye VAN.EU modeller bliver en milepæl på rejsen til at genopfinde varebilen, skriver Mercedes-Benz Vans.

VAN.EA vil gøre det muligt at have en mere klar differentiering mellem biler i det private luksussegment og varebiler i premium-segmentet.

De privatejede biler i Mercedes-Benz Van-flåden vil spænde fra familiebiler og eksklusive VIP-shuttles til luksuriøse og rummelige limousiner til de mest kræsne kunder.

800 volt ladesystem

Samtidig vil de nye varebiler opfylde en lang række ønsker fra kunderne med hensyn til teknologien i bilerne, er meldingen fra hovedkontoret i Stuttgart.

Både de forhjulstrukne og firehjulstrukne modeller vil alle være udstyret med den nyeste version af Mercedes-Benz Operating System (MB.OS) samt et 800 volt ladesystem og en 22 kW AC-oplader.

Har været på Nordkap

Af de mere spektakulære øvelser, så gennemførte man i begyndelsen af juni 2024 et specialkonstrueret køretøj en langdistancerejse fra Stuttgart til Nordkap.

Turen havde til formål at teste både undervogn/affjedring, den elektriske drivline samt batteriet og højspændingskomponenterne. Testen fokuserede især på samspillet mellem alle komponenterne.

Den næste store milepæl i udviklingen af VAN.EA bliver den kommende vinter, når fremtidens varebiler fra Mercedes-Benz Vans gennemgår kuldetest med udgangspunkt i koncernens vinterhi i Arjeplog i Sverige.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk