Af Finn Bruun

Maersk Container Industry i Tinglev går nu med i FN’s “SAVE FOOD” initiativ, der skal gøre international fødevarelogistik mere effektiv. 50 pct. af al frugt og grønt går tabt.
– Fødevarespild ses alt for ofte, selv om det ikke burde ske. Vi mener, at vores teknologi kan hjælpe med at forbedre logistik-kæden for fødevarer, siger adm. direktør Peter K. Nymand, Maersk Container Industry, MCI i Tinglev.
– Den rette køle-teknologi til opbevaring og transport af høstede fødevarer har stor betydning for begrænsning af fødevarespild, påpeger Robert van Otterdijk, teamleder for SAVE FOOD på baggrund af, at FN’s fødevareorganisation, FAO, har opgjort det globale tab af frugt og grønt til 50 procent på vejen mellem gård og gaffel. Transport og distribution tegner sig for mellem 5 og 20 procent af tabet
Teknologier som Star Cool CA and AV+ kontrollerer kølecontainernes temperatur, fugtighed og luftforhold, hvilket muliggør længere transporter og bedre betingelser for varerne.
FAO gør opmærk på, at spildet i industrilandene er lige så højt som i udviklingslandene, hvor 40 procent af spildet sker lige efter høst og forarbejdning mens industrilandene på deres side spilder 40 procent i detail- og forbrugerledet.
MCI var i april i år vært for en international køle-ekspert konference om optimal håndtering af frugt og grønsager, hvor forskerne understregede den afgørende betydning af temperatur-styring.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk