Tør De købe en brugt bil af den mand ? En gammel frase, som har været brugt overfor bilforhandlere.

Ifølge FDM bliver tusindvis af mennesker snydt hvert år, når de køber en brugt bil – men for at komme mistroen overfor autoriserede bilforhandlere til livs, har D.A.F, Danmarks Automobilforhandler Forening, nu præsenteret et nyt brugtbilsprogram.

Foreningen præsenterer et program, der giver bilkøbere mulighed for umiddelbart at gennemskue, hvilken bil, det er, de har foran sig. Det skulle betyde, at kvalitetskriterier, som medlemskabet af  D.A.F. indebærer, bliver nu synlige – helt ud i forruden på de udstillede biler.
Hvert år handles omkring en halv million brugte biler i Danmark.

Mere tryghed
Mange af disse bilhandler foregår nemlig hos landets bilforhandlere, hvoraf størstedelen er organiseret i D.A.F. – og de vil nu give deres kunder mere tryghed, når de køber brugt bil.
Konceptet deler bilerne i tre kategorier, god, bedre og bedst – så en kunde bilkøber nemmere kan overskue købet den bil, som vedkommende har kig på.

Kategorien ”god” er den gode, solide bil der har nogle år på bagen, og som er blevet løbende vedligeholdt. Den kan have kosmetiske fejl, ridser og skrammer, men er som udgangspunkt en fornuftig bil – det vil sige god værdi for pengene i denne kategori.

En tand over i niveau og pris er kategorien ”bedre”. I forhold til årgang og kilometertal er bilen stort set fejlfri. Den bærer præg af almindelig brug og kan eventuelt mangle et stempel i bilens servicebog, hvilket jo ikke har den store betydning i forhold til bilens brugsværdi.

I perfekt stand
I toppen finder men bilerne i kategorien ”bedst” – fejlfrie og i perfekt stand efter kilometertal og årgang. Alle stempler er på plads i bilens servicebog, og der er fortsat garanti på lak og rust og forsat fabriksgaranti, hvis bilen er inden for producentens garantiperiode.

Her yder D.A.F.’s brugtbils-forhandler altid ekstra seks måneders garanti – ud over købelovens bestemmelser.

 Alle biler, uanset kategori, har fået et serviceeftersyn efter forskrifterne og er kosmetisk og mekanisk klargjort.
 
Som en yderligere sikring af køberen leveres biler fra de to kategorier ”god” og ”bedre” altid med en udførlig brugtbilstest, hvor bilen er gennemgået på en lang række kontrolpunkter af en uafhængig synsvirksomhed.

Overflødig test
Her står alt om bilens tilstand, punkt for punkt. Den øverste kategori ”bedre” er så ny og omfattet af garantier, at en brugtbilstest som regel er overflødig.

Alle biler i brugtbilsprogrammet er omfattet af den nye garantifond, som sikrer kunden mod at miste penge, hvis der opstår problemer i forbindelse med kilometergaranti og garanti mod skjult restgæld. Kan en forhandler ikke opfylde sine forpligtelser over for kunden i disse tilfælde, dækker D.A.F. med sin garantifond.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk