Carlsberg Bryggerierne I Danmark har længe talt om at køre endnu mere miljørigtigt – og har bl.a. kikket på lastbiler, der kører på biogas. Men det er i Carlsbergs gruppens schweiziske bryggeri Feldschlösschen, man går skridtet fuldt ud.

For der er bestilt 20 elektriske 26 tons D-serie Wide Z.E. lastbiler fra Renault Trucks, som skal leveres i løbet af året.

Det er en stor beslutning for Carlsberg – men også et stort skridt for Renault Trucks. Både Carlsberg og Renault får nu ekstra erfaring med el-lastbiler til bydistribution. Måske får vi en dag også elektriske Carlsberg ølbiler i Danmark

Op til 200 km om dagen

De skal ikke køre rundt i alperne – det er udfordringen nok for stor til. Bilerne skal forbedre luften i udvalgte schweiziske byer. Bilerne skal køre mellem 100 og 200 km om dagen med udgangspunkt i bryggeriets 15 produktionssteder i Schweiz. Herfra bruger man også jernbaneforbindelser.

“Ordren er den første i denne størrelse i Europa. Den viser vores kunder, at transportsektoren ændrer sig og viser den industrielle realitet – at Renaults elektriske lastbiler om få uger ruller af samlebåndet,” siger Bruno Blin, præsident i Renault Trucks.

Fra 3,5- til 26 tons el-køretøjer

Renault Trucks har hovedsæde i Lyon – ikke langt fra den schweiziske grænse. Og Carlsbergs indkøbsorganisation for bl.a. lastbiler er i Schweiz.

Renault Trucks kan i dag tilbyde elektriske køretøjer fra 3,5 tons (Master Z.E.) til 26 tons (D Wide), så man kan opfylde CO2 fri distribution i bycentre , hvor emissionerne sker ved kraftværket – med mindre der er tale om f.eks. strøm fra vindmøller.

Kører øl ud, mens folk sover

Renault selv peger på den elektriske lastbil som ideel både til distribution og til renovationsopgaver. Herved kan man undgå støj på tidspunkter, hvor befolkningen endnu sover.

Renault Trucks D og D Wide Z.E. er producerede ved Renault Trucks’ fabrik I Blainville-sur-Orne i Calvados distriktet i Normandiet.

Fakta – Renault Trucks D Wide Z.E.:
Totalvægt: 26 tonnes.
Vægt: 27 tonnes.
Akselafstand: 3,900 mm.
Drivline: 2 elektriske motorer på ialt 370 kW (260 kW constant ydelse.)
Max. moment af elmotorer: 850 Nm
Max moment bagaksel: 28 kNm.
Gearkasse: To trin.
Batterier: lithium-ion 200 kWh.
Rækkevidde: Op til 200 km.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk