Den første Scania med helt nyt digitale instrumentbræt – er leveret. Navnet er Smart Dash – og det skal bl.a. sikre, at den nye lovgivning omkring cyber sikkerhed opfyldes.

For chaufføren bag rattet er det samtidig et komplet nyt digitalt layout, helt nye muligheder og en helt ny køreoplevelse.

Alle Scania lastbiler produceret fra og med april måned i år er med det nye Smart Dash.

To nye skærme

Chaufføren vil møde to nye skærme: Førerdisplay foran føreren og Center Information Display (en berøringsskærm, der kan vælges i to størrelser: 10,1 eller 12,9 tommer).

Chaufføren kan justere indstillinger via berøringsskærmen, via fysiske knapper eller ved hjælp af stemmestyring.

Scania har valgt en afbalanceret blanding af de forskellige typer styringer, alt sammen med det formål at undgå, at vitale funktioner skjules et eller to niveauer nede i en menu.

Stemmestyring

Smart Dash kommer med en række funktioner, hvoraf nogle følger med en senere software-opdatering.

Blandt andet kan nævnes avanceret stemmestyring, Scania Navigationsapp, ADAS Support, Premium Infotainment (radio og medieafspilning), Apple Car Play og Android Auto, forbedret understøttelse af kamerafunktioner, forbedrede håndfri opkald og fleksibel integration for opbyggere.

Sikkerheds-funktioner

Det digitale system i førerhuset samarbejder med My Scania og Scanias chauffør-app og giver dermed et flow af digital indsigt for alle brugere, der er opkoblet til den specifikke vognpark.

Scanias seneste lastbilgeneration med det nye Smart Dash kommer med en række sikkerhedsfunktioner som standard, når de sælges på europæiske markeder.

Andre funktioner er valgfrie og rækker langt ud over, hvad forskellige lovkrav foreskriver som minimum.

Introduceres løbende

Funktionerne bliver introduceret løbende, og i fjerde kvartal i år kommer eksempelvis AEB VRU (Advanced Emergency Braking Vulnerable Road Users).

I stedet for blot at advare chaufføren om, at der for eksempel er en ubeskyttet fodgænger foran lastbilen, bremser køretøjet automatisk, hvis det er nødvendigt.

Samtidig stiger kundernes forventninger også til det, der tilbydes i den lastbil, de vælger.

Sikkerhed på alle fronter, hvad end det er for chaufføren, for de bløde trafikanter på vejen eller for lastbilens vitale digitale funktioner, er en vigtig faktor for kunderne i dag.

Scania Smart Dash imødekommer kundernes forventninger med sit brugervenlige, digitale og modulære interface, hvor OTA (online opdateringer) og kommunikation via 5G er en del af køretøjet.

Og netop denne støtte fra sikkerhedssystemerne er chaufførens bedste værktøj til at undgå alvorlige ulykker.

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk