Mange lastbiler er ikke i den bedste stand efter en leasingperiode – og køberen af den brugte bil køber ofte ”katten i sækken” og opdager for sent ofte ret dyre skader.

Applus Bilsyn har specialiseret sig i at gennemgå de såkaldte ”Off Leasing” køretøjer ned i mindste detaljer, som ikke hører under normal slitage.

”Mange køretøjer er efter en endt leasingperiode ikke i topform – og en gennemgang af eksperter fra Applus Danmark kan spare køberen af den brugte lastbil for mange ærgrelser og mange penge,” siger Per Kongensgaard, key account manager hos Applus Danmark.

Uvildig skadeopgørelse

Off-Leasing af store køretøjer er en ydelse, som henvender sig til større flådeejere, der modtager lastbiler og trailere efter endt leasingperiode – og derfor har brug for en uvildig skadeopgørelse med skadetaksering på køretøjerne.

Denne ydelse tilbydes ni steder i Danmark efter indgåelse af en detaljeret aftale i mellem flådeejeren og Applus Bilsyn.

Seks år gammel Stralis

”Vi har set en typisk Off-Leasing rapport over en seks år gammel Iveco Stralis, som teknisk måske ikke fejler det store – men som kosmetisk har store fejl og mangler. Sædebetrækket er slidt og snavset – og skal skiftes. Der er flere buler i bilen, der er lakskader – og endda en del rust samt ødelagt gummiisolering og beskadigede metallister,” siger Per Kongensgaard.

Han peger på, at der dog også er fejl på varme- og klimaanlægget og mangler ved advarselslamper. Det viser skadesrapporten fra ”synsopgaven,” som jo er den store ekspertise hos Applus.

Sparer 70.000 kr.

Alle dæk var mere eller mindre slidt ned – en post, der alene er blevet opgjort til over 45.000 kroner. Samlet løber det op i omkring 70.000 kroner, som køberen nu slipper for at hænge på.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk