Af Finn Bruun

Handelsflåden under dansk flag har aldrig været større. Det fremgår af Skibsfarten i tal, som Danmarks Rederiforening har offentliggjort.

Således sejler både flere og større skibe under dansk flag. I november 2013 rundede den danske handelsflåde 633 skibe, hvilket er det højeste antal, siden DIS blev oprettet i 1988, og den bedste udvikling blandt landene i EU.

Samtidig har den samlede tonnage under dansk flag aldrig været højere. Den var pr. november 2013 på 14,7 mio. TDW (ton dødvægt) mod 13,7 mio. ton i 2012.

Havvindmølle-aktivitet
Væksten i antallet af danske skibe skyldes især tilgangen af containerskibe samt af skibe involveret i havvindmølleaktivitet og offshore supply-skibe.

“Det er et udtryk for alsidigheden i dansk skibsfart, at flåden vokser med såvel containergiganter som Maersk Lines Triple-E-skibe som med højteknologiske specialfartøjer, der opererer inden for offshore-området, siger afdelingschef i Danmarks Rederiforening Jacob K. Clasen.

Kigger man også på dansk-kontrollerede skibe under udenlandsk flag samt indchartrede skibe, kontrollerer danske rederier nu i alt ca. 88 mio. TDW. Det gør Danmark til verdens 5. største søfartsnation, kun overgået af Japan, Grækenland, Kina og Tyskland.

– Danske rederier har naturligvis også været påvirket af den globale afmatning og er det endnu. Men trods de seneste års nødvendige tilpasninger, fastholder og udbygger vi vores globale position og står stærkt rustet til fremtidig vækst, siger Jacob K. Clasen.
 

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk