Cargo Dynasty hedder det formentlig fedeste undervisningspil til dato, som bliver stillet gratis til rådighed for Folkeskolen og EUC – Erhvervsuddannelserne – fra næste skoleår. Prisen for at udvikle spillet, har været syv mio. kr.

Transportminister Henrik Dam Kristensen kommer forbi Transportsektorens Uddannelsesfonds (TSU) stand i morgen halv ti og taler med de elever, der sidder og spiller Cargo Dynasty på messen. Et spil i stil med Sim City.

Finansieret af TSU
Spillet er finansieret af Transportsektorens Uddannelsesfond, så der er ikke nogen, der skal tjene penge på det.

Det er grundlæggende 3F og DI, der har kunnet blive enige om at gøre noget drastisk for at tiltrække flere unge til transportuddannelserne. Og for at revolutionere undervisningen på EUC.  Der er både en Folkeskolevinkel og en EUC-vinkel.

Og det har TSU selvfølgelig en bagtanke med: En sjov uddannelse tiltrækker forhåbentligt flere ansøgere.

Brug for flere hænder
– Gennemsnitsalderen for en ansat i transportbranchen er tæt på 50 år, og det betyder, at vi får brug for flere hænder i de kommende år, når de store årgange forlader os. Det gælder både chauffører, lagerarbejdere og administrativt personale, siger Magnus Købke, der er projektchef i TSU.

TSU stiller spillet  gratis til rådighed for undervisningen på EUC og også Folkeskolens to ældste klassetrin.

Som at starte eget firma
– Det gør vi fordi, det bliver helt nødvendigt at tiltrække flere unge til faget, hvis transportbranchen i Danmark fortsat skal være en multi-milliard forretning for såvel virksomheder som statskassen, siger
Magnus Købke.

Spillet virker sådan, at man starter ved 0, og selv skal bygge sin vognmandsforretning op med lagerbygninger, lastbiler, kvalificerede medarbejdere osv.

Realitet i spillet
”Rigtig meget af den teori, som transport-eleverne skal lære i deres skoleforløb, er allerede lagt ind i spillet, og resten bliver lagt ind senere, siger Magnus Købke.
 
Tur Forlag har stået for den praktiske udvikling af spillet.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk