Efter en dag bag rattet i 21 nye varebiler valgte 10 medlemmer af juryen bag titlen i går den nye 1-tons Transit som vinderen af titlen.

I dag til formiddag var det så transportminister Henrik Dam Kristensen, der løftede sløret for afgørelsen i forbindelse med åbningen af Transport 2013.

Blomster og banner til Ford
Forinden havde jeg som næstformand i MKD budt ministeren velkommen til standen. Efter offentliggørelsen gav ministeren blomster til Fords pressechef Lene Dalquist – inden banneret med ordlyden “Årets varebil i Danmark 2013” bllev lagt over forruden af Lene Dahlquist og Henrik Dam Kristensen.

Transit blev en suveræn vinder med 93 point foran Toyota Yaris Hybrid, som fik 52 point.

Enig med international jury
Juryen er medlemmer af Motorjournalisternes Klub Danmark, som siden 1999 har valgt årets varebil i Danmark.

I år er man enige med den internationale Van of the Year jury, som sidste efterår også valgte Transit som den bedste varebil for 2013.

Transit er ny fra kofanger til kofanger – og er Fords første model i den rene 1-tons klasse, hvor største konkurrent herhjemme er VW Transporter.

Dansk verdenspremiere
Yaris Hybrid fejrede samtidig verdenspremiere som varebil. Toyota har både haft overvågning med projektet med fabrikken i franske Valanciennes og med ingeniørerne i Japan, som har ansvaret for Yaris produkterne.

”Produktionen af Van-modellen krævede, at batterierne blev flyttet for at skabe nok køling, siger pressechef Anders Thystrup fra Toyota Danmark til VOTY.dk.

Fransk Mercedes med eget DNA
På tredjepladsen i kåringen kom Mercedes-Benz Citan med 39 pint. Bilen bygges sideløbende med Renault Kangoo på Renaults fabrik i Maubeuge i Frankrig – men er ikke bare re-badging. Mercedes har investeret flere millioner Euro for at skabe en bil med deres eget DNA.

Nummer fire i kåringen blev Citroën Berlingo og Peugeot Partner for deres nye Berlingo/Partner-modeller med bl.a. ny drivline med  nyt automatgear – og sidst nominerede blev en anden Toyota – Sportsvan, som har fået ny undervogn, der giver langt bedre køreegenskaber end forgængeren. Den nye model kendes på et helt nyt front-design.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk