Bilproducenten Fisker, ejet af den danske bildesigner Henrik Fisker, har netop løftet sløret for flere nye bilmodeller – efter præsentationen af Fisker Ocean i fjor.

Det var Henrik Fisker selv, der stod for afsløringen af bilerne i Californien, hvor Fisker Inc. har hovedkontor.

Det drejer sig om en helt ny elektrisk pick-up, en 4-dørs cabriolet med hard-top, en mini SUV og Ocean med firehjulstræk.

De første i 2024

De første af bilerne ventes klar til levering allerede næste år – de sidste i 2026. Den nye Ocean har dog været en del forsinket indtil nu – men måske har Henrik Fisker løst sine problemer med levering.

Mest opmærksomhed var der omkring den mere end 1.000 hestekræfter store Fisker Ronin grand-touring firedørs cabriolet – men størst potentiale må tilskrives Fiskers PEAR – en bæredygtig by-elbil.

For erhvervslivet vækker Fiskers Alaska – en fuldelektrisk pickup – stor interesse. Ocean med firehjulstræk hedder officielt Force-E – som er en udstyrspakke, der bestilles sammen med bilen.

Står ikke stille

“Fisker står ikke stille. Vi ønsker, at verden skal vide, at vi har store planer og har til hensigt at bevæge os ind i flere forskellige segmenter og omdefinere hver med vores unikke blanding af design, innovation og bæredygtighed,” sagde Henrik Fisker ved præsentationen.

Ud over de køretøjer, der blev vist på scenen, detaljerede virksomheden sin Fisker Blade-computer, en central computerplatform, der vil reducere kompleksiteten i kommende køretøjer.

Fisker gennemgik også sine miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige (ESG) mål i bestræbelserne på at blive verdens mest bæredygtige bilproducent.

Tre brand-værdier

“Innovation og bæredygtighed er sammen med design vores tre brandværdier. I 2027 har vi til hensigt at producere verdens første klimaneutrale køretøj, og efterhånden som vores kunder genopfinder deres forhold til mobilitet, ønsker vi at være førende inden for softwaredefineret transport,” sagde Hnerik Fisker.

Efter afslutningen af Huntington Beach-arrangementet åbnede Fisker reservationer for både Fisker Ronin (2.000 Dollars for første reservation, 1.000 Dollars fuldt refunderbart for anden) og Fisker Alaska (250 Dollars for første reservation, 100 Dollars fuldt refunderbart for anden).

Fakta om Fiskers nyheder

Fisker Ronin er verdens første fuldelektriske firedørs cabriolet GT sportsvogn:

• En ægte femsæders GT med en kulfiber hard-top cabriolet, fire sommerfugledøre, et højteknologisk luksusinteriør og unikt futuristisk udvendigt design.
• En integreret batteripakke driver Ronin til en målrettet rækkevidde på knap 1.000 km.
• Tre elmotorer og firehjulstræk forventes at levere massive 1,000 plus hestekræfter og 0-100 km/t på cirka 2.0 sekunder.
• Ronin er et udstillingsvindue for Fiskers teknik, drivlinje og softwarefunktioner og vil være ultra-luksuspris og bygget i begrænsede mængder.

Fisker PEAR (Personal Electric Automotive Revolution) er Fiskers vision om en bæredygtig elbil som en forbundet mobilitetsenhed:

• PEAR er et livsstilskøretøj, der bryder kategorien bygget på Fiskers SLV-1-platform, og er bygget ved hjælp af ”Fiskers Steel++”-udviklingsproces, hvilket resulterer i brugen af 35 pct. færre dele end andre elbiler i klassen.
• Indeholder en stærkt forbundet og revolutionerende elektroteknisk arkitektur og den første implementering af den centrale computerplatform Fisker Blade.
• Unik ”Houdini” bagagerum (skjult bagklap) og et opbevaringsrum foran kaldet Froot (“forreste bagagerum”) forenkler lastning ved parkering i byer.
• Den kompakte karrosserilængde giver sportslige køreegenskaber, samtidig med at der er plads til rummeligt og modulært interiør med plads til op til seks.
• Futuristisk design omfatter en ultrabred ”wraparound” forrude, skulpturelt udvendigt design og smalle LED-lygter.
• PEAR er designet til at være fremtiden for ren og overkommelig mobilitet til et globalt marked – den fås i fire versioner og er prissat fra 29,900 Dollars og planlagt til at være tilgængelig i midten af 2025.

Fisker Alaska er Fiskers alsidige, avancerede og kraftfulde fuldelektriske firedørs pickup:

• Alaska er bygget på en udvidet tilpasning af Fisker Oceans platform kaldet FT31 og er både en sporty hverdagsbil og en meget fleksibel afhentning af værktøj og materialer.
• Bygget til flere lastkonfigurationer, herunder et lad, der kan forlænges fra 1,55 meters bredde til 2,6- til 2,9 meter længde foruden en rumopdeler, som kan flyttes op mod kabinevæggen.
• Designet til at være verdens letteste EV pickup.
• Designet til at være verdens mest bæredygtige pick up.
• Deler Fisker Oceans moderne design-DNA og hurtige, vejholdende EV-ydeevne og har en forventet rækkevidde på op mod 500 km.
• Forventede leverancer i 2025 og prissat fra 45,400 Dollars.

Force E er den dynamiske og holdbare offroad-pakke til Fisker Ocean SUV:

• Designet til at maksimere Fisker Oceans høje drejningsmoment, kraft og klassens bedste rækkevidde.
• Vil være tilgængelig med Ultra og Extreme trim, både ved køb af køretøjer og som en tillægspakke efter køb.
• Inkluderer 33 tommer dæk på 20 tommer fælge, højere frihøjde, specielle støddæmpere og bundplade.
• Planlagt til at være tilgængelig i første kvartal næste år. Priser er ikke frigivet.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk