Det populære TV-program ”Gæsten & Hesten” med livsstilsekspert Christine Feldthaus og Stand Up komikeren Melvin Kakoosa på DR1 lørdag aften havde fornylig en ekstra deltager i form af ”Brdr. Sands entreprenør- og vognmandsforretning” i Brønderslev.

Christine Feldthaus skulle nemlig hjælpe til med at flytte badehuse på stranden – et job, som brødrene Sand er eksperter i.

Virksomheden har i mange år transporteret badehusene til og fra strandene i Løkken og Blokhus op til og efter badesæsonen. Et job, som tager mange uger at udføre.

To afdelinger

Brønderslev-virksomheden er delt på i vognmandsforretning og en entreprenørforretning – og det er John Sand, der står for entreprenørdelen, mens bror Bo står for vognmandsdelen. De to brødre overtog forretningen fra deres far Birger Sand.

Virksomheden har afdelinger i både Brønderslev og Løkken, og blandt aktiviteterne er grave-, nedbrydnings- og anlægsarbejde, udlejning af containere, kran- og entreprenørkørsel, levering af strandsand samt som nævnt ikke mindst transport og opstilling af badehuse på Løkken og Blokhus Strand.

Volvo og badehuse

I TV-programmet var det en Volvo FM, der stod for transporten af badehusene, og bilerne i forretningen består da også fortsat af en del Volvo køretøjer.

”Da vores far drev forretningen, var han egentlig Scania-mand og havde mange Scania – heriblandt også V8’ere. Da min bror og jeg overtog forretningen for 15 år siden, skiftede vi til et andet svensk lastbilmærke, for de havde en forhandler nærmest i vores baghave,” fortæller Bo Sand.

Men Volvo, som det jo drejer sig om, lukkede deres forretning i ”baghaven” for nogle år siden – så det var ikke længere et argument for at køre Volvo lastbiler.

Ihærdig sælger

Scania forhandler Stiholts lastbilsælger Peter Munkholm har siden sin første dag i firmaet i 2006 forsøgt at sælge en Scania til Brødrene Sand – fordi det var et interessant kundeemne, og nu – efter præcis 14 års ihærdighed – er det så endelig lykkedes for ham at få solgt en ny Scania til brødrene.

For da det var tid til udskiftning af en ældre Volvo FM til vognmandsdelen af forretningen, meldte Peter Munkholm sig igen på banen – og denne gang trak han det længste strå.

Brødrene Sands nye Scania er en R 650 B8x4, der er opbygget med SAWO wirehejs, bagmonteret beslag for en ældre men velholdt, aftagelig HIAB-kran samt VBG-træktøj til en 3-akslet kærre.

Lod sig rive med

”Selv om jeg indimellem kører med tunge læs, ved jeg godt, at en V8’er på 650 hk er at skyde gråspurve med kanoner, men jeg lod mig sgu’ rive lidt med. Jeg valgte den nu også for at vise vores gamle far respekt. Han er stadig Scania-mand, og jeg har haft ham med ude og køre nogle gange i den nye V8’er. Det nyder han virkelig,” siger Bo Sand.

”Jeg skal ind og ud af bilen mange gange hver dag, og der er jo lidt højere op til førerpladsen end i min gamle Volvo FM. Det glemmer man dog, når man sidder bag rattet,” siger Bo Sand.

I efteråret skal hans bror John ud efter bådehusene igen. Så er det jo spændende, hvilket bilmærke, der skal udføre opgaverne.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk