På torsdag åbner Transport 2013 i Herning. Det er den 12. transportmesse i rækken siden den første fandt sted i 1988.

Året før fik daværende projektleder Georg Sørensen ideen om en transportmesse – og 5. maj året efter åbnede den første messe. Altså for 25 år siden – så der er noget at fejre.

Så på torsdag den 4. april kan den entreprenante midtjyde som direktør for MCH holde sin tale til Transport 2013 – hvorefter transportminister Henrik Dam Kristensen står for den egentlige åbningstale inden åbningen af messen  kl. 9.

Hver dag er der så åbent på Transport 2013 mellem kl. 9 og 17 frem til søndag.

Fra ErhvervsBladet til VOTY.dk
Undertegnede har dækket messen siden allerførste gang – dengang for  det nu lukkede ErhvervsBladet – nu en del af Berlingske. I år dækker jeg messen for det nye transportsite VOTY.dk – med relevante nyheder og reportager.

Transportmessen er altid gennemført i tæt samarbejde med transportbranchen. Kun én gang, i 2009, ønskede branchen på grund af finanskrisen en pause, men i 2011 var man tilbage – omend tilpasset krisen.

200 udstillere i år
I år er opbakningen der igen – med 200 udstillere. Bilbranchen har fortsat i en vis udstrækning at holde lidt igen, men alle lastbilmærker undtagende Renault kan findes på messen (som kan ses på en transportmesse i Fredericia).

Lastbilerne er klar i år i Herning bl.a. i samarbejde med direktør Per Mikkelsen fra VBG – kendt for VBG lastbilkoblinger.

Han i flere tilfælde lånt kundernes færdig-opbyggede biler til messen.

Årets varebil kåres torsdag
Varebil-importørerne har kun én udstiller, Fiat Professional – men på en særlig stand kan man se de fem nominerede varebiler til Årets Varebil i Danmark – arrangeret af Motorjournalisternes Klub Danmark.

Det bliver transportministeren, der på sin tur rundt på messen efter åbningen, løfter sløret for, hvem af bilerne, der løber med titlen.

Vigtig messe for branchen
Transport 2013 er en vigtig messe for branchen, som har brug for at mødes – og det vil fremover i MCH blive i ulige år, mens VBG’s messe i Ejby på Vestfyn vil holde deres messe i lige år. Der vil dog også være en del lokal-udstillinger rundt om i landet.

På Transport 2013 i Herning vil man udover lastbilerne i hal F kunne se nyheder indenfor trailere, karosseri-opbygninger, tilbehør, IT, udstyr, services og events.

Årets transportvirksomhed
Blandt events bl.a. DM for kranførere, DM for transportlærlinge samt valget af Årets Transportvirksomhed 2013. Det sker lørdag aften – og det er de besøgende på messen, der har valgt vinderen.

Man har som gæst også mulighed for at vælge imellem fem nyhedsruter – nemlig miljø, IT/kommunikation, opbygninger/trailere, drift- og vedligehold samt last og varebiler.

Nyhedsruter giver struktur
Nyhedsruterne kan være med til at givet besøget struktur, så man ikke går forvildet rundt mellem standene.

Men i stedet for at gå rundt på må og få, bør man planlægge sit ophold på messen nøje – og det gælder faktisk både som besøgende og som udstiller.

Gode råd fra transport-redaktør
I den officielle optaktsavis, som er udgivet af Transport Magasinet og Danmarks Transport Tidende, giver chefredaktør Gwyn Nissen fra sidstnævnte avis gode råd.

Som besøgende bør man f.eks. gå ind på MCH’s hjemmeside og danne sig et overblik over udstillere og nyheder, som er beskrevet.

Tjek de udstillere, man har interesse i, læg en slagplan og en rute, på standene skal man skrive stikord på de visitkort, som man får – og tag et par billeder. Så kan man hitte rede i det, når man kommer hjem.

Vær godt forberedt
Som udstiller bør man forberede sig lige så godt som gæsten, men skal fortælle alle, at man udstiller, måske skal man have inviteret nogle kunder (der er gratis adgang, når man er blevet registreret ved indgangen), man skal møde forberedt og udhvilet hver dag, være klar med diverse materialer og kontaktinformationer – altså masser af visitkort.

“Cool Business”
“En messe er spændende, men det er hårdt. Det er dog først og fremmest ”Cool Business” – og så skal man i øvrigt sørge for at følge op alle henvendelser allerede mandag efter messen. Ikke noget med at holde fri. Del de besøgende op i varme, lunkne og kolde emner – og begynd med de varme, skriver chefredaktør Gwyn Nissen.

Åbningstider torsdag-søndag kl. 9.00 til 17.00. Gratis adgang efter registrering.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk