Mange håndværkere, entreprenører og campister får fra 1. juli i år lov til at køre 100 km/t, når de kører med deres påhængsvogne. Grænsen er i dag 80 km/t.

Det oplyser Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V).

For i morgen vedtager Folketinget det såkaldte Tempo 100-lovforslag, der giver folk med campingvogne, trailere og andre påhængskøretøjer lov til at køre 100 km/t. på motorvejene. Ordningen træder i kraft den 1. juli 2016.

Sikkerheden er i orden
”Vi vil gerne gøre det lidt lettere for både feriefolket, privatbilister og erhvervsdrivende at komme rundt i landet. Ved at sætte hastighedsgrænsen op for biler med påhængskøretøjer kan vi gøre det på en intelligent måde uden at gå på kompromis med trafiksikkerheden,” siger Hans Christian Schmidt.

Blandt andet FDM hilser ændringen af fartgrænser med trailere velkommende, mens nogle trafikforskere er skeptiske overfor lovændringen.

Tempo 100-ordningen indføres efter tysk model, hvor campingvogne og trailere kan køre op til 100 km/t. på motorvejene og op til 80 km/t. på andre veje – forudsat at de lever op til en række tekniske betingelser.

I dag mødes Hans Christian Schmidt med repræsentanter fra campingbranchen og trailerbranchen på Ribe Camping, Farupvej 2, for at høre deres syn på den nye lov. Mødet finder sted kl. 14.15.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk