(LYON)

Koreanske Hyundai har netop vundet den prestigefyldte pris Truck Innovation Award – tildelt af gruppen på 25 jurymedlemmer bag International Truck of the Year.

Hyundai har været foregangsfirma for brint-personbiler i mange år, men nu kommer Hyundais brintlastbil Xcient til Europa. Næste år drejer det sig om 50 enheder, der i første omgang skal køre i Schweiz.

Hyundai Motor Company og H2 Energy har etableret et joint venture (JV) til formålet – Hyundai Hydrogen Mobility.

1.600 brint-lastbiler

Målet er at udvide Europas brint-mobilitets ecosystem ved at indføre brint-lastbiler. 50 lastbiler kommer i 2020. I 2525 er målet at levere 1.600 brint-lastbiler bredt i hele Europa.

H2 Energi arbejder sammen med andre europæiske brint-firmaer på at få brint udbygget som drivmiddel til tung transport over de nærmeste år. Det gælder såvel fyldestationer som produktionssteder.

Brint-pris også i USA

Hyundai har for nylig også fået en pris i USA i forbindelse med North American Commercial Vehicle (NACV) Show in Atlanta, Georgia.

Her handlede det om Hyundais HDC-6 Neptune Concept, der er en klasse otte lastbil og Translead’s HT Nitro ThermoTech Concept køletrailer, der begge arbejder på brint.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk