DTL-Danske Vognmænd var her til morgen klar med et hold af herrer med gule veste – og pastiller – samt budskabet om at passe på højre-svingende lastbiler.

Holdet bestod af DTL’s Erik Østergaard, Oldermanden fra Kjøbenhavns Vognmandslaug Jørgen Kjeld Jensen, 3Fs Jan Villadsen og transportminister Magnus Heunicke i spidsen. Der blev uddelt 3000 æsker pastiller til cyklisterne.

Budskabet var: Cyklist – pas på når lastbilen svinger.

Og det var glade, positive og nysgerrige cyklister, der tog imod budskaberne mens de holdt for rødt lys. Volvo var flot tilstede med deres kampagnelastbil – også med budskabet om at sikre sig, at chaufføren får set cyklisten.

Et særligt ansvar
”Jeg synes det er vigtigt at vi løbende får mindet trafikanterne om trafiksikkerhed i det hele taget, og i vognmandsbranchen har vi selvfølgelig et særligt ansvar, når det gælder bestræbelsen på at undgå højresvingsulykker” siger Erik Østergaard.

Der kan ske ulykker over hele landet. I dag var man i København, ét af de steder hvor der kommer allerflest cyklister.

”Regeringen og Magnus Heunicke kom med en række gode forslag i foråret til at mindske antallet af højresvingsulykker og det bakker vi meget op om. Men jeg tror også nogle konkrete aktioner, som den i dag, er meget vigtige for igen og igen at minde trafikanterne om at passe på sig selv og hinanden. Jeg tror slet ikke vi kan overvurdere betydningen af løbende kampagner og fokus på trafiksikkerhed, og altså også på højresvingsulykkerne, siger Erik Østergaard.

Han understreger, at der gennem en årrække har været et fald i antallet at højresvingsulykker, men desværre med 2013 som en markant undtagelse:

”Det siger mig, at vi ikke kan hvile på laurbærerne, men hele tiden må holde fokus og samtidig forny måden vi gør det på” siger Erik Østergaard.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk