(HANNOVER)

Det begyndte med, at Deutsche Post var utilfreds med udvalget af elbiler, og derfor byggede deres egen StreetScooter. Nu sælges den til private i mange lande – og Danmark er måske på vej.

Succes’en for eCommerce sektionen hos Deutsche Post DHL Group var da også til at se, da vi besøgte IAA Messen i Hannover forleden – for nærmest alle opbyggere havde valgt postens elektriske StreetScooter som chassis – f.eks. indretningsfirmaet Sortimo, trailerproducenten Humbaur og chassisspecialisten AL-KO – i vidt forskellige udførelser.

For Postens StreetScooter er nemlig ikke længere til intern brug – salget er givet frit og det gælder både den klassiske StreetScooter og den større XL-udgave, der er bygget over Fords 2 tons Transit. Der er indgået aftale med salg bl.a. gennem Fords forhandlernet i Tyskland.

Bygges 80 om dagen

Chefen for StreetScooter er Achim Kampker, som mange opfatter som Tyskland svar på Teslas Elon Musk.

Han fortalte på messen, at der i dag bygges 80 StreetScooter om dagen – og man er meget fleksible med hensyn til opbygninger så som kølekasser eller som f.eks. en kommunal pick-up. Bilen er enkelt opbygget og let at betjene.

Der er tale om en enkelt bil, der med sin automatgear er letkørt. Der er bl.a. bakkamera, esc stabilitetssystem (ikke L udgave). Nyttelast: Op til 905 kg.

Kun to farver

Den kan fås i to farver – hvid og orange (kommunal køretøj-farve i Tyskland). Den fås som standard eller L-udgave – samt som chassis. Den kører 85 km/t og har med 40 kW batteri en rækkevidde på 205 km/t – med 20 kW batteri det halve. Der er seks års garanti eller 120.000 km. for batteripakken.

Vi spurgte Deutsche Post DHL Group’s talsmand for e-commerce, Alexander Edenhofer, om mulighederne på det danske marked, og han svarede, at man meget gerne ville sælge i Danmark, og interesserede var velkomne til at kontakte gruppens hovedkontor i Bonn. Bilen sælges allerede i Holland og Belgien samt Storbritannien.

Bilen produceres på en fabrik i Aachen. Første prototype blev vist på IAA transportmessen i 2011. Pris for basis chassisudgave er ca. 32.000 Euro. Med kunststof-kasse ekstra 4.000 Euro.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk