Hino er navnet på Toyotas lastbiler, som sælges flere steder i EU som en slags overbygning til Toyota Dyna.

Med samlefabrik i Irland, reservedelscentre i Belgien og i Norge – og forhandlinger på Malta samt i Portugal, Storbritannien og i Irland er Hino et veletableret mærke i EU. Hino sælges også i lande i Europa – udenfor EU, bl.a. Rusland.

Der er p.t. ingen planer om at sælge Hino herhjemme, men den Toyota-ejede producent er yderst populær på grund af sin robusthed i lighed med Toyotas store Dyna-serie.

VOTY’s korrespondent i Sydafrika og redaktør i ”Focus”, Charleen Clarke, melder om stor succes for Hino lokalt.

Europæisk kvalitet

Hun har netop været i Japan for at køre i Hinos nyeste serie 500S Wide Cab– en 18 tons lastbil med nyttelast op til 15 tons.

Bilen er netop lanceret i Sydafrika, hvor en lokal produktion begynder i slutningen af året.

I den nye serie har man lagt sig meget tæt på europæiske lastbiler I same klasse – med focus på holdbarhed og kvalitet. Syv år har det taget at udvikle den nye 500-serie, der ser lidt mere rå ud end forgængeren.

Allison gearkasse

Det er let at komme op i førerhuset med nye trin – og der er en række nye detaljer, man kan vælge. Bl.a. luftaffjedring. Rattet er multi-justerbart, der er luftaffjedret ISRI-førersæde og der er ny instrumentering. Fartpilot er nu standard – ligesom motorerne er opdaterede for et bedre miljø og smidigere kørsel.

Én af modeller, som vores udsendte testede, var en 6×2 model med JO8E motor med seks cylindre med et moment på 883 Nm ved 1.500 omdr. Og 280 hk. ved 2.500 omdrejninger.

Bilen har Allison (GM) automat-gearkasse – så meget velegnet til renovationsbil. De 15 tons på ladet generede ikke bilens trækkraft.

Samarbejde med Scania

Kabinen er lagt tæt på designet I europæiske lastbiler samme klasse. Tekniske vil den nye 500 S serie kunne fås i konfigurationerne 4×2, 6×2 og 6×4 modeller.

Sikkerhedsmæssigt er der sket meget for udgaver til Sydafrika, men endnu ikke på europæisk niveau. Men det bestemmer markederne.

I Sydafrika er der som noget nyt airbags og ABS-bremser samt hill start assist.

Samlefabrikken hos J. Harris Motor i Dublin i Irland, omfatter både 500S-serien samt den større 700- og mindre 300 serie.

Hino byggede tidligere personbiler – bl.a. franske Renault 4CV på licens, og har haft en joint-venture produktions-aftale med Audi. Desuden har Hino i flere år haft et samarbejde med svenske Scania.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk