Det kan blive rigtig dyrt, hvis bilister med et ulovligt anhængertræk og trailer bagtil impliceres i et trafikuheld.

“Er der tale om et ulovligt anhængertræk, der ikke er sat ordentligt på eller synet, som reglerne foreskriver, så vil kaskoforsikringen efter al sandsynlighed ikke dække et uheld med en trailer eller campingvogn,” siger forsikringskonsulent hos Forsikringsoplysningen, Ole Vidstrup.

Derfor kører Applus Bilsyn i hele juni måned en kampagne, så bilister på hverdage efter kl. 10 gratis kan få undersøgt, om bilens anhængertræk er lovligt. Er der behov for at få lavet et registreringssyn af anhængertrækket, giver Applus 50 kr. i rabat på synet.

Mange ulovlige træk
“Hver fjerde af vores medarbejdere har hver uge én eller flere kunder på besøg med et ulovligt anhængertræk, der burde være synet, men ikke er det. Derfor gennemfører vi kampagnen ”Sådan-får-du-styr-på-anhængertrækket” i hele juni måned. På den måde sikrer man sig, at man ikke står uden en kaskodækning i tilfælde af et uheld eller en bøde på 1.000 kroner. Samtidig bliver det markant lettere at sælge bilen med en lovlig krog,” siger adm. direktør Per V. Rasmussen fra Applus Bilsyn, der understreger, at tilbuddet ikke er en generel rabat på registreringssyn.

Fakta: Syn

Har man fået anhængertræk, skal bilen til syn, hvis
• Bilen er otte år eller ældre
• Bilen er under otte år, og man selv har monteret anhængertrækket
• Bilen er under otte år, og værkstedet der har monteret anhængertrækket ikke er godkendt til dette træk.

Generelt skal man ikke til syn med anhængertrækket, hvis
• anhængertrækket er fastmonteret og ikke kan tages af, eller
• hvis anhængertrækket er forsynet med et ”øje”.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk