Salget af erhvervskøretøjer er fortsat ustabilt – dels på grund af usikkerhed i forhold til den politiske situation – dels på grund af konkurrencesituationen fra udlandet. Det gælder især for lastbilsalget.

Der blev solgt 2.117 nye varebiler  i juni, men salget af nye, men ovenpå det kraftige fald i maj rettede markedet sig pænt og gik frem med 10 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

Fremgangen var dog ikke nok til at trække første halvår i plus, og det samlede salg i årets første seks måneder endte 2,4 procent under niveauet i samme periode i 2012, oplyser DBI, De Danske Bilimportører.

Frem og tilbage i 2013
”Varebilsalget er nærmest på månedsbasis skiftet mellem kraftig fremgang og kraftig tilbagegang gennem hele 2013. Derfor er det svært at sige noget endegyldigt ud fra juni-tallene, men ser vi på første halvår er markedet gået svagt tilbage. Det er nogenlunde i tråd med forventningerne, hvor vi regner med et marked, der i 2013 samlet set vil være på niveau med 2012.”, siger Tejs Laustsen Jensen, chefkonsulent hos De Danske Bilimportører.
 
Indregistreringen af nye lastbiler faldt i juni med 16,3 procent. Der blev indregistreret 231 nye lastbiler – et fald fra 276 biler i juni 2012.

Lastbilsalg fortsat i minus
“Markedet for nye lastbiler har haft det svært gennem lang tid. Krisen ramte dette marked ekstraordinært hårdt og siden har vi tillige oplevet, hvordan den meget ændrede markedssituation i transportbranchen er med til at presse markedet endog meget langt ned. Det er svært at sige noget præcist om udviklingen resten af året, men vi forventer som minimum en begyndende stabilisering hen imod slutningen af året” slutter Tejs Laustsen Jensen.

Men med en branche, hvor der er flere og flere vognmænd, der udflager deres biler for på den måde at kunne benytte billigere udenlandske chauffører, vil betyde færre lastbiler på danske nummerplader.

Bilsalget boomer fortsat
Derimod er bilsalget igen gået frem i juni – med en vækst på ikke mindre end 19,2 procent i forhold til samme måned sidste år. Den kraftige vækst betød samtidig, at det samlede salg i første halvår af 2013 steg med ni procent sammenlignet med første halvår 2012. Dermed er bilslaget på rekordkurs for tredje år i træk.

“Det giver nærmest sig selv, at det er en meget positiv udvikling, som vi oplever i øjeblikket omkring personbilsalget. De private forbrugere er fortsat med til at trække markedet frem, og over de seneste måneder er erhvervssalget af nye personbiler ligeledes vokset. Samlet set har vi dermed for alvor fået sat gang i udskiftning af den forholdsvist bedagede danske bilpark, til glæde for både bilisterne og miljøet, siger Tejs Laustsen Jensen.

Ny og mere økonomisk bil
Også når det gælder udsigten for andet halvår, lyder der positive toner fra bilimportørerne.

”Det vi ser, er et forandret bilmarked, hvor langt flere danskere har mulighed for at dække deres transportbehov ved at købe en ny bil fremfor en brugt. Dermed får de glæde af de fordele omkring brændstoføkonomi, garanti og sikkerhed, som følger med købet af en ny bil. Der er ikke tegn på, at disse forhold for alvor vil ændre sig i andet halvår, og vi forventer derfor også, at markedet vil udvikle sig stabilt i resten af året”, siger Tejs Laustsen Jensen.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk