Henry Ford lancerede både sin Ford TT på basis af Ford T og sin første traktor, Fordson, i 1917.

For 100 år siden introducerede Ford den første varebil – ni år efter den første personbil.

Ford Model TT blev bygget med udgangspunkt i den ikoniske Model T, og er forfader til nutidens moderne varebiler – heriblandt Ford F-series i USA og Ford Transit.

TT afløser i 1928

Model TT var den allerførste model Ford byggede som varebil. Den var både længere og stærkere end Model T, og havde – ud over gods – også plads til chauffør og én passager.

Motoren blev startet ved hjælp af et start-håndtag ude foran på varebilen. Standarddækkene var af massiv gummi, men der kunne dog tilvælges dæk med luft, hvis man ønskede den bedste komfort og mest behagelige køretur.

I 1928 havde Ford solgt 1,3 millioner Ford TT – først da kom afløseren 1,5 tons Ford AA. Ford BB fulgte i 1933. I 1935 kom V8 modellen Ford model 50. I 1941 havde man solgt fire mio. Trucks.

Ford F-series i 1947

I dag er det Ford F-serien, som er en hjørnesten I Fords Truck-program – den blev lanceret i 1947. Modellen har været den bedst sælgende I sin klasse I 40 år I træk – og bedst sælgende bil I USA generelt i 35 år.

F Series er en halvanden tons pick up, hvor vi i Europa kører med 1 tons pick-up modellen Ranger.

Ford Transit i 1965

I dag er Ford Transit, der blev lanceret i 1965, den mest solgte varebil i Europa. Inden da byggede Ford i Tyskland den allerførste varebil med navnet Transit – Taunus Transit FK, som også var en succes herhjemme.

I England byggede man Ford Thames 400E, som også i begrænset omfang fandt til Danmark. Tidligere var der en række små Ford varebiler fra England.

Ford tilbyder en omfattende række af varebiler, der inkluderer både Transit, Transit Custom, Transit Connect, Transit Courier, Galaxy varebil og Ranger pick up.

”Det er fascinerende at selv om nutidens varebiler på mange måder har udviklet sig med flere lysår siden Model TT, løser varebilerne i princippet præcis den samme opgave som de har gjort de sidste 100 år, nemlig at levere en fleksibel løsning for fragt på gader og stræder,” siger chefen for varebiler i Ford Europa, Hans Schep.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk