Flere og flere varebiler bliver brudt op om natten og lettet for tusindvis af kroner værktøj – men det kan undgås.

Mange varebiler er den seneste tid blevet brudt op og tømt for dyrt værktøj.
Det er en kedelig tendens, og til ærgrelse og irritation for de mange entreprenører og håndværkere, det går ud over.

Men de ubudne gæster kan holdes væk med de rette forholdsregler.

Ny stigende tendens

Ifølge Dansk VVS er antallet af indbrud i varebiler for første gang stigende efter en årrække, hvor tendensen ellers har været faldende.

Ifølge TV2.dk er knap 100 håndværkerbiler blevet tømt for dyrt værktøj i Midt- og Vestjylland i perioden januar-maj 2017.

Tyverierne sker især om natten, når varebilen er parkeret i nærheden af håndværkerens hjem.

Oplagt mål

Ifølge adm. direktør Michael Pettersson fra Sortimo, der er Europas førende leverandør af varebilsindretning, gør det avancerede og dyre værktøj varebiler til et oplagt mål for tyve.

”Mange varebiler kører rundt med specialværktøj for flere millioner kroner, hvilket gør dem til et oplagt mål for tyve. Især det mere kostbare specialværktø som som el-værktøj samt dyrt elektronisk udstyr og iPads tiltrækker ubudne gæster. Dertil kommer, at et indbrud også koster i nedetid på varebilen, som bagefter skal en tur til mekanikeren for at få repareret låse og skiftet ruder. Får tyven først adgang, kan det derfor hurtigt blive en dyr fornøjelse,” siger Michael Pettersson.

Begynd med at låse bilen

Der findes dog flere måder at forebygge indbrud i varebilen på. Ifølge Topdanmark er det først og fremmest vigtigt at låse bilens døre, når man forlader varebilen.

Forsikringsselskabet opfordrer desuden til, at man sørger for at blænde lastrummets vinduer af samt at installere tyverialarm i både fører- og varerum. Samtidig er det en god ide at mærke værktøjet – og skilt gerne med at udstyret er tyverisikret.

Michael Petterson påpeger, at jo længere tid tyven skal bruge på at få adgang til varebilen, jo mindre er sandsynligheden for tyveri.

Hold på lukket p-plads

Foranstaltninger, der kan forebygge og hindre indtrængning, er derfor vigtige.

”Sørg for at parkere godt og sikkert, f.eks. på en lukket parkeringsplads eller et lyst og synligt sted, så omgivelserne kan reagere, hvis der sker noget mistænkeligt. Det kan også være en god idé at installere forstærkede ruder eller sikkerhedsgitter på dørene,” siger direktør Pettersson.

Ekstra låsesystemer

I tilfælde af at tyven alligevel får adgang til varebilen, kan man højne den indvendige sikkerhed ved at installere ekstra låsesystemer, forstærkede ruder eller alarm med rumføler – og med en sikkerhedsboks kan man effektivt sikre værdifulde genstande såsom iPad, computer og iPhone.

”Vores sikkerhedsboks, Safe RFID, kan rumme flere værdigenstande og kan nemt integreres i bilens reolsystemer. RFID-teknologien gør det nemt at bruge boksen, som kan åbnes hurtigt, ligesom nøglen kan programmeres, så man kan åbne flere bokse på én gang, ” siger Michael Pettersson.

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk