Selvom Danmark er et lille land, så er det i den grad lykkedes at få sat TGE-varebilen fra MAN Trucks på landkortet.

Faktisk så godt  at Denmark er blandt de absolut førende markeder for MAN varebiler, når der tages højde for markedets størrelse.

MAN Trucks i Danmark har således netop solgt TGE varebil nummer 1.000 – og det er noget af en bedrift.

I den tunge ende af skalaen

For når man kigger på registrerings-tallene, skal man bemærke, at MAN primært opererer i den tunge ende af varebilsklassen, med varebiler fra 3,0 til 5,5 tons – dog med hovedvægt på 3,5 tons.

Men dette segment er noget mindre end klassen under. Derfor er bedriften med at få kunderne til at vælge en MAN TGE så meget desto større.

”Det er en milepæl, som vi har nået, og jeg glæder mig allerede, til vi når 1.000 varebiler mere,” siger Nicolai Sperling.

Begyndte fra ingenting

For tre år siden startede MAN Trucks Danmark med at sælge varebilen MAN TGE – som er søstermodel til Volkswagen Crafter.

Der skulle først opbygges en helt ny organisation samt ansættes salgskonsulenter og produktfolk. Mekanikere skulle trænes og reservedelsfolkene skulle til at sætte sig ind i et helt nyt ordresystem. Derefter skulle den nye salgsorganisation i gang med at finde kunder.

For MAN var der tale om nyt territorium. Der var ingen eksisterende varebilskunder i eget kundekartotek, man lige kunne starte med. Og ingen havde hørt om, at MAN nu også var begyndt at sælge og servicere varebiler. Så alle kunder skulle først erobres fra de eksisterende varebilsmærker.

Lastbils-DNA

Selvom varebilsteamet hos MAN måtte starte helt fra begyndelsen, så er den ”lastbils-DNA”, de havde med til kunderne, ikke til at tage fejl af.

Med 100 års lastbilsproduktion har MAN om nogen oparbejdet en forståelse for, hvad professionelle erhvervskunder har brug for, når det gælder køretøjer.

Hurtig service, både om dagen og om aftenen, serviceaftaler og tilkøbsgarantier –  der er tilpasset til erhvervskørsel helt op til 10 år eller 600.000 km –  og stor erfaring med individuelle opbygningsløsninger. Det er er blot nogle af de tilbud, som MAN’s varebilskunder bliver mødt med og som de har taget godt imod.

Ikke i tvivl

MANs varebilschef Nicolai Sperling er ikke i tvivl om, hvorfor så mange kunder har valgt en MAN varebil.

”Vi har ikke store og fine udstillingsbygninger, hvor vi sidder og venter på, at kunderne kommer ind. Vi har et professionelt team af dygtige salgskonsulenter, der er vant til at opsøge kunderne for at tage en snak om deres behov. Ingen opbygning er for besværlig for os. Vi er vant til dette. Derudover har vi et førsteklasses tysk produkt – og ikke mindst en serviceorganisation og et kundefokus, der kan måle sig med alle andre varebilsmærker på markedet,” siger Nicolai Sperling.

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk