MAN Truck & Bus koncernen har netop løftet sløret for en opdatering af varebilen TGE, som kommer til salg i sommeren 2024.

Den forbedrede varebil, som kaldes Next Level, får først og fremmest en helt ny digital instrumentering med en stor 10,4 tommer touchscreen.

Dertil kommer en række nye assistentsystemer, der gør MAN’s mindste sikrere og mere kontortabel for chaufførerne.

Smartphone integration

Vi kan nævne DAB+, MAN Connect, App Connect og MAN SmartLink til smartphone-integration.

Yderligere opgraderinger vil omfatte MAN Media Van Navigation og MAN Media Van Navigation Business, som begge har yderligere funktioner såsom stemmestyring, webradio, mediestreaming og Alexa-integration ud over navigationsfunktionen. En ”Business”-version får tillige en 12.9-tommer diagonal skærm.

Gearvælger på ratstammen

Gearvælgeren til automatgearet sider nu på ratstammen som en stilk – med integreret gearstang på ratstammen – og vi skal nævne den elektroniske parkeringsbremse samt Keyless Go-funktionen.

Kopholderne, opbevaringsrummene og mobiltelefonrummet med induktiv opladningsfunktion er også med i fornyelsen. Sæderne skulle ikke være ændret.

“Vi ønsker ikke at afsløre alle detaljer om MAN TGE Next Level endnu, men vores kunder kan se frem til en varevogn, der vil udgøre en milepæl med hensyn til sikkerhed og komfort,” udtaler Martin Imhoff, Head of Van Product Marketing hos MAN Truck & Bus.

Aktiv linjevogter

Nogle assistentsystemer vil for første gang vil være en del af standardudstyret, herunder trafikskilteinformation, aktiv linjevogter, træthedsregistrering og parkeringsassistent.

TGE produceres på en ret ny fabrik i Polen – sammen med søstermodellen Volkswagen Crafter, som nok vil kunne får med de samme forbedringer.

MAN har tidligere meddelt, at man vil genoptage produktionen af den elektriske TGE (eTGE) senest i 2027 – og det skulle også gælde for den elektriske eCrafter. Det skulle betyde længere rækkevidde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk