Den italienske karosseri-opbygger Caselani har sammen med Citroëns design-team bygget en moderne udgave af den legendariske 2CV AU varevogn – med navnet 2CV Berlingo Fourgonnette, som betyder lille varebil.

Italieneren har holdt de klassiske varebilslinjer med vaskebræt-formede sider og en umiskendelig 2CV front og ydermere de kendte små, runde vinduer i bagdørene.

Caselani har tidligere bygget både Jumper (i 2017) og Jumpy (i 2020) i denne nostalgiske udformning – allerførst med HY varebilen som forbillede – i anledning af 70-årsdagen for Type H – med 500.000 solgte enheder mellem 1948 og 1981.

Teknik anno 2022

Kabinen i den nostalgiske 2CV Berlingo er dog hentet fra den nuværende Berlingo – og der lægges op til, at man vælger den moderne Berlingos elektriske drivline. Det er dog ingen betingelse.

2CV Fourgonnette AU kom på markedet i 1951, blev solgt 1.247.000 frem til 1987. Den nostalgiske udgave har 18 fører-assistentsystemer fra med den moderne Berlingo – plus farve head-up display, bak- og sidekamera, blindvinkelassistent samt stikkontakter til elværktøjer.

Den originale Berlingo er udkommet i tre udgaver – og er solgt mere end 1,8 millioner enheder siden 1996. Ved udgangen af august i år havde Berlingo en markedsandel på 17 pct.

40- til 50 km/t

Den oprindelige 2CV varebil kunne køre mellem 40 og 50 km/t og nyttelasten var op til 250 kg gods – med en volumen på 1,88 kubikmeter. 2CV Berlingo har siden fået lasteevnen 4-doblet til 4,4 kubikmeter.

Den elektriske version har en rækkevidde på op til 275 km om dagen og batteriet kan oplades til 80 pct. på 30 minutter ved hurtigladning.

Glasfiberarmeret polyester

Hvad angår tilpasningen af designet, er teknologien den samme på alle tre nostalgi-varevogne. På forsiden erstattes karosseridele (motorhjelm, kofangere og hjulbuer) med glasfiberarmerede polyester-plader og -rør for at lige den oprindelige 2CV så meget som muligt.

Side-, bag- og tagsektionerne er beklædt med paneler limet direkte på en Berlingoens sider. I stedet for dem, der findes på den nuværende udgave, bruges runde forlygter for at understrege 2CV nostalgien.

Efter sigende kan den særlige nostalgi-model bestilles – men hverken leveringstid eller pris er oplyst.

 

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk