(GENÈVE)

Fiat-ledelsen med Sergio Marchionne i spidsen har i flere år sagt, at der ikke umiddelbart er penge i at forny biler som Fiat 500 og Punto – for det er premium bilmærker, der er god økonomi i.
Undtagelser er seneste Fiat Tipo, der bygges i Tyrkiet, og efter sigende en ny Panda, der måske igen skal bygges i Polen.
Giulia luksus-sedan’en fra Alfa Romeo har fået en fantastisk modtagelse – den kører som en drøm og har en kvalitet, som ikke har været set fra den kant af verden før. Den følges nu op med SUV-udgaven Alfa Romeo Stelvio, som netop nu fejrer europæisk premiere i Genève – efter verdenspremieren i USA tidligere i år.
Største bagagerum
”Vi forventer os meget af Stelvio, som i dyreste Quadrifoglio udgave til 1,6 mio. kr. kommer i klasse med Porsche Macan – men bare med langt bedre præstationer i Stelvio, hvor Masarati har været med i udviklingen. Billigste udgave vil koste 620.000 kr., når Stelvio har premiere i Danmark 23. april. Vi forventer, at 20 procent vil blive solgt som gulpladebiler – også fordi den har klassens største bagagerum,” siger pressechef Steffen Holm, Fiat Automobiler Danmark.
De mere civile udgaver tror han kommer til at konkurrere med biler som BMW X3, Audi Q3 og Volvo XC 60.
Salget af Giulia går ifølge pressechefen rigtig godt – forstået på den måde, at forhandlerne sælger alle de biler, der kommer herhjem.
Jeep Compass og Fiat Fullback Cross
Og på Jeep siden er Genève bilmessen er et godt tegn – for her fejrer den nye Compass europæisk premiere. Den lander herhjemme i september – med fuldt modelprogram.
Genève var dog også centrum for en ny version af Fiat Fullback med tilnavnet Cross – med en masse ekstra udstyr så som plast-skærm-forøgere, en ny ladindsats og frække sorte alufælge. Modsat Fullback generelt skal den ikke sælges af Fiat Professional, men hos Fiats personbilsforhandlere.
Bilen bygges fortsat af Mitsubishi på basis af deres L200 model – og Fiat’en er endda ikke billigere. Til gengæld har Fiat mange flere erhvervskunder i forbindelse med deres fulde varebilsprogram. One-stop-shopping, som det kaldes, sikrer en del ekstra kunder.
Se den i Herning
På Transport 2017 i slutningen af måneden i Herning stiller Fiat Professional op med Fullback – sammen med det øvrige varebilsprogram – det vil sige Ducato, Talento, Doblò Cargo og Fiorino. Er man til minibusser, er der også Ducato at finde i bushallen.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk