Det bliver måske først i begyndelsen af det nye år, at vi ser den helt nye Ford Transit Custom herhjemme – men så kan den også fås som camper med det velklingende navn Nugget – som Ford og Westfalia Mobil altid har kaldt campermodellen af Transit.

Den nye Transit Custom varebil og bus kommer også i en eludgave – men ifølge meddelelsen fra Ford gælder det i første omgang ikke camper-udgaven.

Man har i stedet for valgt plug-in teknologi – kendt fra Ford Kuga – som det nye islæt for Nugget – men først i modelår 2025.

Først som turbodiesel

Først vil en 170 hestes turbodiesel være klar i foråret – mes 8-trins automatgear. Senest på samme tid dukker varebiler og minibusser fra Custom serien også op. Disse udgaver vises dog allerede i år – og vil bl.a. være med opdaterede assistentsystemer.

Der er fortsat vippetag i Nugget, så man får to sovepladser på toppen – men samlet skulle der blive plads til fem personer i bilen. Foruden to voksne forhåbentlig kun børn (eller børnebørn.).

I ”stuen” kan ejere af den nye Transit Custom Nugget opleve bedre kvalitet end tidligere. Nyt er også en ekstra strømforsyning – tilgængelig fra et solcellemodul på taget.

Pensionistbil og familiebil

Takket være den ekstra komfort, stikkontakt-muligheder og plug-in hybrid i den nye model kan de nå længere end før.

”Vi ved fra vores kunder, at de også bruger deres camper som en normal familiebil – tager på cykeltur medvenner – eller bruger deres tid som pensionister til at rejse verden rundt,” siger Hans Schep, administrerende direktør for Ford Pro i Europa.

Han peger på, at én af kernekompetencerne i et fritidskøretøj er en afslappet rejsekomfort, hvor nogle daglige etaper dækker mange hundrede kilometer.

Uafhængig affjedring bag

”På dette tidspunkt kan den nye Nugget drage fordel af sin avancerede platform, da den allerede er baseret på den næste generation af Ford Transit Custom og Tourneo Custom serien,” siger Hans Schep.

Plug-in teknikken er baseret på den 2,5-liters firecylindrede motor med batteri på 11,8 kilowatttimer (kWh). Den kombinerede systemydelse er 171 kW (232 hk).

Vi skal desuden nævne uafhængig affjedring på bagakslen – og ønsker man det, kan man få Nugget med firehjulstræk – samt bird-view kamera, linjevogter, nødbremse og adaptiv fartpilot.

Airbag i taget

Nyt i den nye Custom er passagerairbag ved forsædet. Airbag’en er placeret i taglinjen – det giver bedre plads til f.eks. aflægge i instrumentbrættet.

Gulvet er også helt fladt, så det er lettere at bevæge sig rundt i bilen. Bilen har tillige en 13 tommer touchschreen med navigation – styret af SYNC4 kommunikationssystemet.

På bestilling kan de drejelige “kaptajnstole” til føreren og forsædepassageren opvarmes og ventileres i fremtiden.

Brusebad med varmt vand

Det forbedrede tekøkken med sit L-formede layout øger glæden ved madlavning. Et nyt, særligt praktisk skuffekøleskab gør det lettere at få adgang til og rummer også store, opretstående flasker.

Fra nu af er varmt vandforsyning en del af standardudstyret. Og fra nu af er det udendørs brusebad med varmt / koldt vand i det bageste område også en del af udstyret ab fabrik.

Et passende telt, der beskytter mod nysgerrige øjne, fås som ekstraudstyr.

Persienner i stedet for gardiner

De tidligere gardiner vil blive erstattet af praktiske persienner for privatlivets fred for at beskytte privatlivets fred. Betjening og styring af autocamperfunktionerne i Nugget sker via en speciel 7-tommer touchscreen med farveskærm i kabinen.

Man kan også få bilen med solceller på taget – ligesom der er LED belysning inde i bilen. Endelig er der en vippeindikator, som gør det lettere at justere køretøjet på ujævne overflader. Der er en separat app, som kan bruges til at styre alle disse funktioner via smartphone.

Den nye Nugget har præmiere i disse dage på årets Caravan Salon i Düsseldorf (åben frem til 3. september.).

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk