To dages test af 24 nye biler – foretaget af 26 jurymedlemmer fra Motorjournalisternes Klub Danmark i og omkring Jyllands-Ringen i går og i dag – resulterede i fem biler, der blev nomineret til finalen.

De fem nominerede biler er Ford Focus, Hyundai Kona Electric, Jaguar I-Pace, Kia Ceed og Peugeot 508.

VOTY.dk deltog i kåringen, men havde kun to ”rigtige” – Focus og Kona Electric.

Vores favoritter

Vores tre andre krydser satte vi ved Volvo XC 40 (nu er Volvo igen til at betale for rigtig mange mennesker), Citroën C5 Aircross (for en meget stor og komfortabel SUV) samt Peugeot Rifter (Partner)/Citroën Berlingo (for en fantastisk vellykket lancering af tre biler i én – sammen med Opel Combo, men også tre varebiler på samme tid).

Alle de nominerede biler kan i øvrigt fås som gulplade-biler (508 som Van i forbindelse med lancering af stationcar-udgaven først i 2019.)

Reglerne for kåringen

Ved finalen har de 26 dommere i alt 25 point at gøre godt med, men én kandidatbil må kun få 10 point og ingen bil må få samme antal point.

Vinderen offentliggøres først i forbindelse klubbens årsmøde i Forstadsteatret i Hvidovre den 23. januar. At det foregår dér er fordi der samtidig er en udstilling af Årets Bil i Danmark gennem 50 år – med alle Årets Bil gennem alle årene.

Udstillingen er indledt i Viborg museum i sidste uge. En fantastisk spændende udstilling, som man bør unde sig selv at besøge – enten i Viborg året ud og derefter i Hvidovre.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk