Kranfirmaet BMS i Aalborg får indenfor det næste år leveret  13 Scania lastbiler monteret med Palfinger lifte. En investering på otte mio. euro eller cirka 60 mio. kroner.

Det er især til servicering af vindmøller, at de tysk-producerede Jumbo Class NX lifte, skal anvendes. Palfinger er en østrigsk koncern fra Salzburg, men produktionen sker i Krefeld i Tyskland. Kranerne med de store lifte bliver monteret på Scania chassiser.

Leveringen sker som led i Aalborg firmaets nye E-24 strategi, hvor man lover kunder uanset hvor i Europa, jobbet skal udføres, en reaktionstid på 24 timer til man er fremme. I begyndelsen gælder denne garanti i Skandinavien, Tyskland, England og Benelux – men antallet af lande vil vokse.

Udenlandske afdelinger
BMS kan bl.a. opfylde garantien gennem sine underafdelinger i England, Norge, Sverige og Tyskland.

Ved kontraktunderskrivelsen hos Palfinger deltog fra BMS i Danmark divisionsdirektør for lastbil-lifte Ib Steffensen og Søren Olesen fra  Danilift i Farsø. Selskabet har agenturet for Palfinger lifte i Danmark og Sverige.

Kranerne med de store lifte har arbejdshøjder mellem 55- og 103 meter. BMS råder i forvejen over 25 lastbiler med lifte.

650 medarbejdere
BMS-koncernen oplyser i en pressemeddelelse, at virksomheden  har oplevet stor fremgang de seneste år . Man beskæftiger i dag 650 medarbejdere og har  400 køretøjer i alle størrelser.

Koncernen omsatte i 2014 for cirka en milliard kroner med et overskud efter skat på 105 mio kroner.

”Men forskellige opgaver kræver forskellige lastbillifte, for at pris og kvalitet for slutkunden hænger sammen. En af fordelene ved at vælge de lidt mindre modeller, når den konkrete opgaven er til det, er, at de fleste af de nye køretøjer, som vi anskaffer ikke kræver specialtilladelse at køre gennem byerne, som ellers kan tage uger at få,” udtaler Ib Steffensen til Transportmagasinet.

Europas største
Anskaffelserne udvider BMS’ kapacitet, der i forvejen udgjorde Europas største og variationsmæssigt bredeste program, med 50 pct.

BMS-koncernens samlede virksomhed har oplevet solid fremgang de seneste år og beskæftiger i dag over 650 medarbejdere og godt 400 køretøjer i alle størrelser. Koncernen omsatte i 2014 for cirka en milliard kroner med et overskud efter skat på 105 mia kroner.

De 13 lastbil-kraner med lifte er monteret på Scanias-chassiser P410 8×2*6 med tre styrende akser og fuld luftaffjedring. Euro 6 motorerne yder 410 hk.

Palfinger konvernen beskæftiger over 8.000 medarbejdere. Omsætningen i 2014var tæt på 1,1 mia. Euro eller over otte mia. kroner. Man har produktion såvel i Europa som i Nord- og Sydamerika samt i Asien. Palfinger har 5.000 salgs- og servicecentre i over 130 lande i verden.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk