Det er de færreste forundt på en enkelt sag at prøve stort set alle kassevogne på det danske marked – men det var muligt i dag på Sjællandsringen ved Roskilde, hvor LeasePlan havde inviteret til varebilsdag.

Flere burde måske have grebet chancen – men de, der dukkede op, fik en enestående oplevelse, hvor de kunne prøve bilerne både i slalommanøvrer og glatbane samt en konkurrence på tid i bakkekørsel.

Mange fik nok også en hovsa-oplevelse – for en kassevogn reagerer meget anderledes end en personbil. Især når varebilen ikke er lastet.

Minikursus i lastsikring
Inden de fysiske test, der også omfattede landevejskørsel, havde alle deltagere haft halvanden time med foredragsholdere – og ikke mindst et indlæg fra FDM om at lære at laste sin varebil korrekt og have de rigtige dæk og dæktryk for årstiden, for til daglig er LeasePlan ikke læremestre over for kunderne, når det gælder sikker kørsel.

”Vi samler kunderne i reglen en gang om året, hvor alle kan netværke og udveksle erfaringer. Vi planlægger møderne og fortæller om, hvad der er nyt og oppe i tiden – men vigtigt er det netværk, som deltagerne får. De kan lære af hinandens erfaringer. Målet for os er flere netværksgrupper, så man kan finde sammen om forskellige behov – måske små håndværksmestre i en gruppe og store entreprenører i en anden”, fortæller Jan Fiskbæk, der er kundeansvarlig for finans- og rammeaftaler hos LeasePlan.

Et møde om året
Der har været et møde i fjor og et nyt møde er berammet til senere i år.

LeasePlans leasingflåde udgår for halvdelens vedkommende varebiler – det er så at sige dansk rekord. Ingen andre lande kan prale af en sådan rekord – men måske antal varebiler. Der er nemlig 1,3 millioner varebiler i Verden, der er leaset os Leaseplan.

”På Sjællandsringen i dag kan alle samtidig finde sine favorit-varebiler – og måske have dem i baghovedet næste gang, vi mødes, men hos LeasePlan kommer vi så med alle vores erfaringer, om bilernes livscyklus, om eftermarkedet, totaløkonomi og forventninger til holdbarhed og brugtpriser,” siger Jan Fiskbæk.

Stor udstilling
En stor mulighed ved arrangementet hos LeasePlan var også at besøge udstillingen af biler – og få en snak med de mange forhandlere og importørfolk, der havde linet deres produkter op.

Måske var der ikke alle, når nåede det hele – for der var jo både foredrag og kørsel på bane, hvor man var delt op i hold.

Ud over de mange varebiler, kunne man også få sig en snak om foliering af varebiler med firmaet Vangsgaard i Måløv, og en af landets største opbyggere af varebiler, Danlad i Ejby, var med – og man kunne endvidere tale varebilsindretning med firmaet Modulsystem.

Styret af FDM’s instruktører
Om formiddagen var der tillige et indlæg fra FTZ, der havde udarbejdet en proces for en varebilskunde, der havde gjort det lettere at vælge varebil – man havde udarbejdet en bilpolitik for hele virksomheden, der definerer, hvilke typer biler, der skal benyttes til de forskellige opgaver – og at de ikke er for store.

Som sædvanlig var det FDM’s dygtige instruktører, der stod for øvelserne på banen. Og når man nu var på en bane, kunne de modigste også få sig en tur i en racerbil i pausen – dog kun som passager.

De fleste deltagere havde haft en god dag på Sjællandsringen – og alle havde nok lært en masse om køreteknik. Og det er sundt, når man ved, hvor mange ulykker, der sker hvert år med varebiler.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk