MÜNCHEN

Den kendte danske ladcykel Larry vs Harry opnåede en flot tredjeplads ved dysten om „Cargobike of the Year 2023,“ som foregik i forbindelse med IAA Mobility messen i München i sidste uge.

Der havde først været et udskillelsesløb i Frankfurt – før finalen gik i gang i München. 20 deltog i dysten fra begyndelsen.

eBullitt X EPS Convoy

Den danske ladcykel med betegnelsen „eBullitt X EP8 Convoy“ blev til sidst overhalet af den tyske cykel med foldekurven „Long John muli Motor“ og udgaven „DLiWR Pulse Pro“ i kategorien Lights, hvor den danske ladcykel stillede op.

Britiske EAV 2Cubed vandt kategorien tunge cargobikes – mens „Carla Cargo-traileren“ vandt cykel-trailer prisen.

Volumenfragt

Carla Cargo-traileren muliggør transport af volumenfragt på cykel selv uden dyre investeringer og giver et professionelt kassesystem med Con-Pearl-karrosseriet.

EAV overbeviste juryen ved finalen med en sammenhængende pakke af ikonisk iPhone-design, jævn og ukompliceret håndtering, robust volumenkonstruktion og pålidelig drivline.

Muli-motoren imponerede med smidige og sikre køreegenskaber, selv når den var lastet, støjsvag Shimano-automatik og – takket være Eurobox-egnethed også høj fleksibilitet til kommerciel anvendelse – også i kombination med trailere.

Klimaneutral bylogistik

Priserne blev overrakt af redaktør Johannes Reichel fra fagbladet Logistra og den administrerende direktør Jürgen Mindel – det tyske VDA bilfabrik-selskab.

Jürgen Mindel understregede ved prisoverrækkelsen, at ladcykler spiller en central rolle på vejen mod klimaneutral bylogistik, hvilket IAA også ønsker at afspejle.

Supplement til varebiler

Jurymedlem og lastcykellogistikekspert Martin Schmidt påpegede det bidrag, som ladcykler kunne yde til den overordnede struktur af bylogistik, ikke i konkurrence – men som et intelligent, klimavenligt, højtydende og pladsbesparende supplement til varevogne og lastbiler.

Målet er at arbejde sammen med alle deltagere i transportkæden for at gøre logistikken miljøvenlig, forklarede Schmidt.

Begejstret for udvikling

Den unge cargobike-industris begejstring for innovation er uforandret, hvilket Logistra’s afdelingsleder Test+Technik og initiativtager til prisen – Johannes Reichel – understregede ved prisoverrækkelsen. Prisen dækkede et bredt spektrum, men på ingen måde hele markedet.

Derfor var udvælgelsen, som blev foretaget af en jury af eksperter, vanskelig.

Juryens sammensætning

Ud over LOGISTRA-redaktør Reichel bestod juryen af cykellogistikekspert Martin Schmidt fra Cycle Logistics i Berlin, cykellogistikekspert Thomas Schmitz fra virksomheden Radlader i Mainz, ladcykelkonsulent, kurer og udvikler Aline Künzler fra Veloblitz/velogisch Zürich og lektor i cykeldesign Satish Kumar Beella fra Haag University of Applied Sciences.

Vinderne pr. klasse:
Lette Cargobikes
1. Muli Motor
2. DLiWR Pulse Pro
3. Larry vs. Harry eBullitt X EP8 konvoj
Tunge Cargobikes
1. EAV 2Cubed
2. tricargo Lademeister
3. Mubea U-Mobility Cargo Pack
Cykel-trailer:
1. Carla Cargo/Con-Pearl Box

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk