Hos busselskabet Anchersen på Avedøre Holme har man været glade for deres kinesiske BYD el-busser, der er indsat på MOVIA’s linje 18 i København.

Men nu kommer to af BYD’s andre produkter til Danmark – varebilen T3 og den 7,5 tons T6 lastbil.

Også elektriske – og de har været på det norske marked siden april 2021 med pæn succes.
Den kinesiske fabrik tager nu alle andre nordiske lande på én gang.

Samme  importør for Maxus

Herhjemme er det datterselskabet af den norske importør – RSA Danmark – der skal stå for markedsføringen.

RSA Danmark sælger også de ligeledes kinesiske Maxus person- og varebiler. Personbilerne fra BYD dukker op herhjemme senere. De er allerede i Norge.

Med over et kvart århundredes erfaring fra batteriudvikling, er BYD én af verdens ledende producenter af elektriske køretøjer.

Ægte mobillitetsselskab

Globalt sætter BYD stadig nye salgsrekorder, og i 2022 har BYD nået mere end 100.000 solgte biler pr. måned.

BYD har udarbejdet en langsigtet strategi for at tilbyde europæiske bilkøbere batteridrevne køretøjer.

BYD’s historie er forskellig fra alle andre elbilproducenter ved – ifølge BYD – at være det eneste “ægte” mobilitetsselskab på markedet som producerer innovativ batteriteknologi, så vel som elektriske køretøjer som personbiler, varebiler, lastbiler, busser og Skyrail/monorail-løsninger.

En varebil og en lastbil

Steffen Vilstrup er Country Manager i RSA Danmark, og han ser frem til at præsentere BYD for det danske marked. Han forventer at få samme succes med BYD som i Norge.

”RSA Danmark ser frem til at udvide det allerede gode samarbejde RSA har med BYD, og vi tror dette bliver et fantastisk brand for de danske elbilskøbere,” siger Steffen Vilstrup.

Også en personbil på vej

RSA Danmark skal i første omgang importere el-varebilen BYD T3 og el-lastbilen BYD T6. Personbiler følger senere.

I august 2021 lancerede RSA den helelektriske BYD Tang SUV personbil – en stor, elektrisk familiebil med firehjulstræk, et eksklusivt design og 7 sæder som standard. BYD Tang har været en succes på det norske marked, med over 1.500 kundesolgte biler på få måneder.

Fakta om BYD:

BYD Company Ltd. er et af Kinas største privatejede virksomheder. Siden opstart i 1995 har selskabet udviklet sig hurtigt med ekspertise inden for genopladelige batterier og bæredygtig udvikling.

BYD strækker sig nu over fire industrier– biler, elektronik, energi og jernbanetransport. Siden har BYD udvidet sine vedvarende energiløsninger globalt, og har nu virksomheder i over 50 lande og regioner.

Oprettelsen af et Zero Emissions Energy Ecosystem – som består af solenergiproduktion, energilagring og elektrificeret transport, har gjort BYD til en ledende aktør i energi- og transportbranchen.
BYD er den eneste producent i verden som også producerer batterier, mirochips, batteristyringssystemer og den elektriske motor selv.
BYD er noteret på børsen i Hong Kong og Shenzhen.

Fakta om RSA:

RSA er en norsk bilimportør og den officielle distributør af BYD i Norge. RSA er et privatejet selskab med historie helt tilbage til 1936.

Med det nye nordiske samarbejde mellem RSA og BYD, tager selskabet nu et yderligere skridt ind i fremtiden for bilindustrien, med lancering af den helelektriske serie af modeller.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk