Biludstillingen i Genève, som skulle åbne torsdag i næste uge, er i sidste øjeblik blevet aflyst. Det skyldes faren for Corona virus.

Det fremgår af det schweiziske nyhedsmedie SWI, Swissinfo.ch, som sendte oplysningen ud sidst på formiddagen i dag.

Max 1.000 mennesker samlet

Det er en udstilling, som normalt har besøg af en halv million gæster og udstillere – og aflysningen kommer efter at det schweiziske forbundsråd (regering) har besluttet, at der ikke må være offentlige forsamlinger af mere end 1.000 mennesker.

Faktisk skulle de første pressemøder have været arrangeret på mandag – som det har været tilfældet i generationer. I reglen er de fleste hoteller totalt udsolgt i både Genève og byerne udenom. Der er derfor tale om meget store tab både for udstillere – samt for hoteller og restauranter i området.

Første biludstilling i 1905

Biludstillingen i Genève er én af de mest traditionsbundne biludstillinger i verden. Første udstilling blev holdt i 1905. Kun krige har hidtil aflyst messen i Genève.

Udstillingen i år er formentlig næsten færdigopbygget – og de første biler er sikkert allerede på plads i de store udstillingshaller i Palexpo, som udstillingsområdet hedder. Det ligger i gåafstand fra byens internationale lufthavn.

Store udfordringer

Biludstillingen i Genéve i år skulle igen i år have været centrum for præsentationen af mange nye bilmodeller – og hvis man flytter udstillingen til efteråret, vil de mange verdenspremierer, der var planlagt, være præsenteret andre steder i verden.

Problemet er også, at udstillingen – hvis den gennemføres i efteråret – så kommer til at blive afholdt tæt på den store biludstilling i Paris, der foregår i begyndelsen af oktober.

Mange andre udstillinger og sportsarrangementer er også aflyst i landet.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk