Logistikvirksomheden Dachser Nordic indsætter i år to eldrevne lastbiler til at forsyne kunder i København K, Sydhavnen, Christianshavn og Refshaleøen.

”Vi følger vores kunders forsyningskæder og tager højde for eventuelle ændringer i deres behov. Blandt andet oplever vi nye krav til mere miljøvenlig transport. Det imødekommer vi ved at arbejde med dette på et nordisk niveau,” siger René Sidor, Managing Director for Dachser Nordic.

For allerede i efteråret 2021 satte virksomheden sine første eldrevne lastbiler i drift til kørsel i Norge og udvidede dermed sin flåde af udledningsfrie leveringsservices til centrum af Oslo.

Klimavenlig logistik

Som et led i Dachser Nordics strategi for at bidrage til den grønne omstilling i transportbranchen har logistikleverandøren investeret betydeligt i digitalisering og klimabeskyttelse ligesom at skiftet til 100 pct. grøn elektricitet er sat i gang.

”Vores strategiske mål er at bidrage til klimabeskyttelse. For at nå dette mål er vi afhængige af effektiv logistik, der trods alt per definition er klimavenlig logistik. Det kunne f.eks. være at forhindre tomkørsel, så ville der være færre lastbiler på vejene. Men også innovation og indførelsen af digitale teknologier inden for områder som maskinlæring og lokalisering af veksellad,” siger René Sidor.

Øger andel af grøn strøm

Fra i år indkøber Dachser tillige kun elektricitet, der er produceret ved hjælp af vedvarende ressourcer. Det betyder, at Dachser øger sin andel af grøn strøm fra omkring 60 procent til 100 procent.

2021 har været præget af brexit, en verdensomspændende pandemi og globale forsyningskæder, der har været presset til bristepunktet, hvilket alt sammen har skabt stor usikkerhed hos Dachsers kunder.

Fleksible logistikløsninger

Selv i denne situation har man formået at tilbyde fleksible logistikløsninger og samtidig opretholde virksomhedens høje niveau af kvalitet og service.

”Vores kerneforretning er distribution af stykgods i Europa, og her er vores netværk helt enestående. Vi har trods udfordringerne været fuldt operationsdygtige, og har fastholdt alle vores daglige afgange i hele Europa. Men det der virkelig har vist sig at være unikt, er vores evne til at fastholde kunderne og være en stabil partner.” siger René Sidor.

Rekordresultat i 2021

Det har været med til at, at Dachser Nordic for fjerde år i træk har præsenteret et rekordresultat.

Årsrapporten for 2021 viser således en omsætning på 1.461 millioner danske kroner og et resultat før skat på 108,4 millioner kroner – hvilket svarer til en stigning på 57 procent i forhold til 2020.

Dermed fortsætter fremgangen for Dachser Nordic på trods af, at 2021 også stod i corona-pandemiens skygge.

Positiv effekt

Årsregnskaberne for 2021 viser generelt et flot resultat før skat for alle tre selskaber i Dachser Nordic: Dachser Denmark A/S, Dachser Norway AS og Dachser Sweden AB.

Dachser Denmarks aktiviteter for både European Logistics og Air & Sea Logistics har udviklet sig flot, hvor langvarige relationer med leverandører har haft en positiv effekt på resultaterne. Ligeledes har pålidelig adgang til fragtkapacitet været en del af ligningen.

Inden for forretningsområdet European Logistics voksede resultatet før skat med 107 procent til 53,8 millioner svenske kroner.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk