(SEVILLA)

Tyske Continental har lanceret et helårsdæk til varebiler – især målrettet flådeejere med by- og regionalkørsel – som sjældent skifter mellem sommer- og vinterdæk.

VOTY.dk har prøvet dækket på en prøvebane i Sevilla i Spanien og kan melde om et ganske støjfrit dæk med godt vejgreb gennem de kunstige søer, som vi kørte igennem i den Volkswagen Crafter, der var monteret med dækkene.

Størrelserne på dækket er 195-235. der er tale om dæk i fire størrelser med 16 tommer i diameter. Men både 15- og 17 tommer dæk er på trapperne.

Ny konstruktion

Dækker, der hedder Van Contact A/S Ultra, har gennem en særlig gummiblanding og karkasse, der sikrer højt kilometertal – det vil sige øget rækkevidde – lav rullemodstand, robusthed og godt vejgreb i vådt føre såvel som i sne.

Netop dækkets høje kilometertal er vigtigt for totaløkonomien. Her er der valgt en såkaldt Yellow Chile blanding, der er kombineret med den robuste Ultra Shield karkasse.

Robuste dæk plejer ofte at være hårde og støjende – men det er lykkedes Continental at sikre afbalanceret køreoplevelse og samtidig holdbarhed.

Færre dækskader

Man slipper lettere for at få skader på dækket ved daglig kørsel- uanset underlag, er meldingen fra det tyske dækfirma.

Der er nemlig udviklet et dækmænster med uniqt formede lameller, som øger den såkaldte ”wipe out” effekt, hvor vandet hurtig transporteres væk fra dækkets overflade.

Det sikrer igen kort bremselængde. Støjdæmpere i dækkets riller sikrer samtidig støjreduktion. Udvendigt er støjen 73 decibel.

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk