DCC Holding A/S, der er en af Danmarks førende energivirksomheder, har netop offentliggjort købet af 205 danske servicestationer, der vil blive drevet videre under Shell-navn.

Opkøbet omfatter også Shells forretning for diesel- og fyringsolie til erhvervskunder, Shells kortforretning inkl. euroShell-kort og salget af flybrændstof til lokale og internationale flyselskaber i danske lufthavne.
 
Markant udbygning
”Købet af det omfattende stationsnetværk, som vi driver videre under ”Shell-muslingeskallen” og Shells erhvervsforretninger, udbygger markant vores forretning i Danmark. Vi bliver nu en af de førende energivirksomheder her i landet. Opkøbet afspejler vores irske moderselskabs strategi om at udbygge tilstedeværelsen på markedet for servicestationer i Europa og bygger videre på nylige opkøb af stationsnetværk i både Sverige og Frankrig”, siger Christian Heise, adm. direktør i DCC Holding A/S og DCC Energi.
 
På plads 4. kvartal
Aftalen er indgået med den canadiske koncern Couche-Tard og er led i det samlede salg af Shells danske forretning. DCC-købet skal endeligt godkendes af konkurrencemyndighederne – og overtagelsen forventes gennemført i fjerde kvartal 2016.

Frem til at overtagelsen er gennemført, vil salg af Shells produkter og driften af servicestationerne fortsætte som hidtil.
 
DCC Holding A/S trådte ind på det danske energimarked i 2009 med opkøbet af dele af Shells danske forretning.

Mange produkter
I dag driver DCC Holding A/S en stor energiforretning via salgsselskabet DCC Energi, der sælger brændstof, fyringsolie, smøremidler, naturgas, el, kul og træpiller til over 60.000 kunder i Danmark.

Med købet bliver DCC Energi hovedleverandør af Shells produkter herhjemme.
 
DCC Holding A/S er ejet af irske DCC Energy, den førende forhandler af olie og LPG produkter i Europa.

Fakta: DCC Holding A/S
DCC Holding A/S er ejet af irske DCC Energy Limited – en division under DCC plc., som er en international koncern, der sælger, servicerer, markedsfører og distribuerer bl.a. energiprodukter til hele Europa.

DCC var grundlagt af Jim Flavin in 1976 som Development Capital Corporation Limited. Koncernen har hovedsæde i Dublin og har fire divisioner: DCC Energy, DCC Technology, DCC Healthcare og DCC Environmental.

DCC plc. beskæftiger 11.000 medarbejdere i 14 lande og omsatte i seneste regnskabsår (marts 2015) for 10,6 mia. pund. DCC plc er noteret på børsen i London og er del af FTSE 100 Index.
 
I Danmark ejer DCC Holding A/S salgsselskabet DCC Energi, der sælger og markedsfører energiprodukter som fyringsolie, diesel, smøremidler, naturgas, el, kul, og træpiller til 60.000 kunder. DCC Energi handler med private forbrugere, landbruget, industrien og marinekunder i hele Danmark
 
DCC Energi er et uafhængigt selskab på det danske energimarked. DCC Energi har hovedkontor i Nærum nord for København og omsætter årligt for ca. 3,5 milliarder DKK og har omkring 85 ansatte.  

I 2011 købte DCC Maxol’s Home Heating company, Maxol Direct, som blev omdøbt til Emo. I 2012 investerede DCC circa 100 mio. Pund på opkøb af distributions-forretningen LPG (Liquefied Petroleum Gas) I Holland, Storbritannien Sverige og Norge.

I august 2014 offentliggjorde DCC, at man var nået til enighed med ExxonMobil koncernen om at overtage ”Esso Express” tankstationerne og ”Esso Motorway” bevillingerne i Frankrig.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk