Kravene til ubrudt kølekæde i detail- og engros handelen vokser – og den tid, hvor man kunne nøjes med en kasse is i varebilen, når man levere fisk og kød til butikker og kunder, er endegyldigt forbi.

På fødevaremessen Copenhagen Food Fair Bella Center, der arrangeres i disse dage, var der så mulighed  for at se, hvordan man kunne opfylde de regler, som bl.a. EU og Fødevarestyrelsen har opstillet, når der transporteres fødevarer.

Køl, frost og varme
KH One Stop i Padborg repræsenterer Thermo King, den amerikanske producent af kølemaskiner, og kan sikre en totalindretning af vare- og lastbiler, så man både kan køre med køl, frost og varme i last- og varebiler.

I Bella Center har de slået pjalterne sammen med Fiat Professional, som er Danmarks største leverandør af kølebiler – med over 50 pct. markedsandel.

Øget kontrol
”Vi ser en øget kontrol at last- og varebiler i dag – og mange kører fortsat rundt med køretøjer, der ikke opfylder reglerne. Fødevarestyrelsen har ligefrem et rejsehold, som tager på kontrolbesøg rundt om i landet, siger salgsdirektør Erik Holm, Fiat Automobiler Danmark.

Padborg firmaet har et godt samarbejde med landets Fiat forhandlere, og man har flere gange haft varebil-sælgere på skolebænken for at lære dem alt om kølesystemer, så de  bedst kan vejlede kunderne.

Masser af rådgivning
Der findes mange muligheder for køle-opbygninger til varebiler – men kunderne kan få al den rådgivning af henholdsvis Fiats forhandlere som af KH One Stops eksperter.

Der kræves bl.a. ATP-godkendelse af varerum eller alukasse, for at bilen kan køre over grænsen.

”Man kan som kunde have fordel af eldrift, så man kan have varebiler stående men ledning i stikkontakten – og på den måde læsse bilen om aftenen, så den fungerer som kølelager – også kaldet stand-køl, siger salgschef Steen Nelting, KH One Stop A/S.

Mange muligheder for kølebiler
En typisk kølebil er et Fiat Ducato 33 med 2,3 liter dieselmotor, der som kassevogn koster 227.500 kr. plus moms. Opbygningen til kølebil koster 125.300 kr. plus moms – så det b liver så 355.000 kr. plus moms.

Men Fiat kan levere køleindretning til både Fiorino, Doblò, Scudo og Ducato – og alle modeller er opstillet på standen i Bella Center.

Det hele på et sted
”Vi hedder jo KN One Stop A/S, så kan også klare dekorering af bilerne, lakering, montering af lifte, flådestyring, opbygning og trailer-service på én gang. På sigt kan måske betale sig at vælge et chassis med en køle-alukasse fordi den kan flyttes fra bil til bil – men mange chauffører synes det er lettere at håndtere en kassevogn i byen, siger Steen Nelting.

Handler om udfordring
Der har været mange besøgende de første dage af udstillingen – men de fleste køber ikke lige en kølebil på stedet.

”Vi har fået rigtig mange kontakter – så i reglen er det efter messen, at vi får ordrene i hus, siger Erik Holm.

Eller som Steen Nelting udtrykke det: Her på udstillingen udfordrer vi kunderne – her er vi ikke ordremodtagere.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk