Bryggeriet Carlsberg har valgt Sverige til det første land, hvor man indsætter miljørigtige metan-lastbiler, som anvender flydende metan som brændstof.

Det giver 30-40 pct. højere energieffektivitet, hvilket betyder 25 pct. lavere forbrug i forhold til en normal lastbiler, der kører på naturgas/biogas.

Carlsbergs biler er optimerede for region-kørsel og kan køres med 25 pct. diesel og 75 pct. biogas.

Elhybrid diesel
Udover de nye metan-biler har Carlsberg ifølge fagbladet Transport i dag også indsat en lastbil, der kører med el-hybrid teknik, der så kører på el og diesel. Det gør bilen velegnet til bytransport.

Ved opbremsning fungerer elmotoren som en generator og lader batterierne, som samler den energi op, som kommer ved opbremsningen.

Dertil kommer et lavere lydniveau ved acceleration samt ved langsom kørsel i byer.

Clean Tech projektet
Satsningen hos Carlsberg foregår i samarbejde med projektet.

”CleanTruck”. Bag projektet står Stockholm by sammen med IDS og AGA Gas AB plus vognmandsfirmaer og lastbil-producenter.
”Vi har længe arbejdet hårdt for at nå vores fremsatte miljømål – og vil fortsat gøre det. Vi flyttede for nylig til nye lokaler i Arena-byen i Solna ved Stockholm – og lastbilerne er næste skridt i samme retning. Det er også morsomt, at vi i Sverige er først ud af 40 Carlsberg-lande med denne helt nye type miljøbiler, siger chef for Carlsberg Sverige, Mark Jensen.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk