Ford sikrede sig en dobbelt-sejr i årets ”Arctic Van Test”, som holdes hvert år i Finland. Der lægges ud i Helsinki med bykørsel – og så går det nordud til polarcirklen, hvor der testes under barske vinter-forhold i flere dage.

Testene handler om koldstart ved lave minusgrader, om afisning af ruder – og om hvor hurtigt, der bliver varmt i kabinen. Ellers handler det om normale test – det vil sige økonomi, ergonomi, køreegenskaber på alle typer af veje og underlag samt test med og uden læs.

Her opdager deltagerne, hvor gode bilerne er ved kørsel på motorvej, kørsel på små lokale veje – og hvordan man har det bag rattet. Støjniveau og betjening af bilerne – samt anvendelse af bilerne – med komfort, aflæggeplads og  betjening.

1- og 2-tons varebiler
Testen i år var delt op i to grupper af biler – to tons biler ed den helt nye Transit, Mercedes-Benz Sprinter, Opel Movano og VW Crafter – sat 1-tons biler som Citroën Berlingo, Ford Transit Connect, Renault ongoo og VW Caddy.

Konklusionen for testførerne var, at der ikke er dårlige varebiler på markedet – og pointene var tætte. Men – til slut var der en vinder i hver klasse, nemlig de to Ford biler. Connect kun med et point til nummer to VW Caddy – og for de store biler to point mellem 2 tons Transit og Sprinter men kun et point mellem Connect og Caddy.

I sidste ende handler det derfor også om personlig smag. Man kan let blive enige om, hvor god samlekvalitet og finis er – men der er flere meninger om kørekomfort , samlekvalitet og lastemuligheder.

Derfor handler det om, hvor man som chauffør sætter sine point højst.

Resultat 1 Tons biler:

Citroën Berlingo 90 hk: 199 point.
Ford Transit Connect 95 hk: 206 point.
Renault Kangoo 90 hk: 199 point.
VW Caddy Maxi 102 hk: 205 point.

Resultat 2 Tons biler:

Ford Transit 155 hk: 217 point.
Mercedes-Benz Sprinter 316 CDI: 215 point.
Opel Movano 146 hk: 146 – 206 point.
VW Crafter: 212 point.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk