(MILANO)

I mange lande i Europa er salgsbiler et typisk islæt i gadebilledet og på markedspladser – med alt fra fødevarer til beklædning. I USA kaldes de Food Trucks – og de indgår som en vigtig bestanddel i USA’s byer. Og nu på USA’s udstillingsområde på EXPO 2015 i Milano, hvor 20 millioner gæster kommer på besøg frem til oktober, hvor udstillingen lukker.

Danmark udstiller ikke på dette års EXPO, men var med senest i Kina, hvor Den Lille Havfrue som bekendt var udlånt.

Bilerne er flere farver og bygget på basis af Fiat Ducato i samarbejde med FCA, Fiat Chrysler Automobiles. Alle chassis’er med den typiske salgsbod på ladet. Herfra langes der under det halve år, som EXPO varer, tusindvis af coca-cola, burgers, barbeque,  donuts, cheesecake, lobsterroles og brownies – samt iskaffe, vin og øl over disken.

Menuer fra USA
Menuerne er sammensat af eksperter fra hele USA, så man kan smage på alle dele af landet.
 
Food Trucks er en af de hurtigst voksende områder af fødevare-service i USA – for de er billigere end at åbne en forretning eller restaurant. Det har igen været med til at udvikle nye køkkenformer. Ofte er der tale om lokale madtraditioner.

Men eksempelvis I Italien er der også rige traditioner I at sælge varer fra en særlig indrettet varebil – man har sågar en national forening for ejere af disse udsalgssteder.

Feeding the Planet
“Feeding the Planet, Energy for Life.” Det er et af emnerne på møder på udstillingen, hvor 125 lande og virksomheder udstiller.

FCA og CNH Industrial er medsponsor på den amerikanske stand – bl.a. fordi der er tale om en gruppe af virksomheder, der ikke mindst har rødder i Italien og USA. Under CNH Industrial hører også Iveco lastbiler og varebiler. I USA sælges Fiat Ducato under brandet RAM Promaster – så der en en idé i at FCA udstiller Ducato på Food Truck Nation udstillingen.

Men EXPO er meget en messe på fokus på fødevarer og miljøbevidsthed – og her er CNH Industrials produkter med Case New Holland landbrugsmaskiner vigtige. CNH Industrial har da også sin egen pavillion med traktorer og Case entreprenørmaskiner. Uden landbrugsmaskiner ingen fødevarer på bordene.

Flest mulige fødevarer
“At brødføde Verden, hvis befolkning til stige til 2,5 mia. i 2050 er en udfordring. Vores mål er at give vores lille tilskud ved at udstyre landmænd med produkter så de kan producere flest mulige fødevarer. Ingen har den magiske opskrift, men enhver må gøre, hvad de kan. Det er hvad udfordringen handler om: Vores vision om fremtiden og arven, som ønsker for de næste generationer,” siger Sergio Marchionne, CEO i Fiat Chrysler
Automobiles og formand for CNH Industrial N.V.

FCA og Iveco stiller desuden med 105 miljørigtige køretøjer og adskillige busser, lokale skraldebiler og lette lastbiler for distributionsformål for f.eks. DB Schenker på EXPO.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk