Om den helt nye Fiat Titano pick-up nogensinde lander i Danmark endsige i Europa kan vi ikke spå om – men pick-up modeller i områder som Afrika, Sydamerika, Mellemøsten og Fjernøsten er utroligt vigtigt for en bilproducent.

Pick-up biler er også vigtige i USA, men de er større end i andre steder i verden.

I tredjelande bruges pick-up modeller både som arbejdsheste – ofte om dagen – og familiebil – om aftenen.  Dual-use kaldes det også. Det er en umulighed herhjemme for de fleste, da bilen med bagsæde beskattes som en personbil.

Lille pick-up område

Pick-up markedet i Europa er under en tiendedel af verdens totale pick-up marked, der ligger over tre millioner enheder.

Tilbage til Titano – så er det en søstermodel til Peugeot Landtrek, som kun sælges sporadisk i Europa. Tidligere var 1-tons pick-up udgaver fra Fiat – kaldet Fullback – baseret på Mitsubishi L200.

Men siden Fiat om under Stellantis-paraplyen, kan man lige så godt bruge de produkter, man har på ”hylderne.”

Fra Uruguay

Titano bygges på en Stellantis fabrik i Uruguay – og blev præsenteret sidst i 2023. Inden længe bliver bilen så lanceret rundt om på kloden – bl.a. Brasilien og flere afrikanske lande så som Algeriet.

I forvejen sælges den populære halv-tons pick-up Strada, som ikke har været solgt nævneværdigt herhjemme – men derimod i Sverige. Samt modellen Toro, som også sælges under RAM branded.

Teknikken i Titano (Brasilien) er en 2,2 liter 200 hk turbodieselmotor – kendt fra varebiler som Fiat Ducato. Der er valg imellem automatgear eller 6-trins manuel gearkasse. I Afrika fås den med 1,9 liter teknik med 150 hk.

Endurance og Vulcano

Nyttelasten som nævnt et tons. Man kan få den med to- eller firehjulstræk. Modellerne skulle kaldes Endurance – mens topmodellen hedder Volcano.

Konkurrenterne er andre 1-tons pick up biler som Ford Ranger, Nissan Navara og Toyota Hilux.

Frihøjden i Titano er 23,5 cm. Der er spærredifferentiale som mulighed, airbag og evt. klimaanlæg.
Titano har en tophastighed på 171 km/t med 200 hk – og den når 100 km/t på 14,9 sekunder i forhjulstrækversionen eller 15,9 sekunder i 4×4 udgaven.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk