Elbil nummer 100.000 fra Renault-Nissan Alliancen er en realitet – en Nissan Leaf solgt i USA. Alliancen er bedst til at sælge elbiler – og har afsat flere end andre producenter tilsammen, oplyser Renault Danmark.

Efter lukning af netværksudbyder Better Place lukkede i foråret efter et skuffende salg af Renault Fluence med batteriskiftesystem, er salget ved at komme op – og Zoe, der er i størrelse med Clio, venter der meget af herhjemme.
 
Elbilerne fra Renault og Nissan omfatter Nissan Leaf, Renault Fluence, Renault Kangoo, Renault Zoe og Renault Twizy – de har til dato kørt omkring 841 millioner kilometer, hvilket svarer til køreturen rundt om jorden cirka 20.000 gange. 
 
Dedikerede til elbiler
El-bilerne er kommet for at bliver, understregede den øverst ansvarlige for Renault – Nissan Alliancen Carlos Ghosn forleden.
 
“ Vi forventer, at efterspørgslen efter elbiler vil fortsætte med at stige i takt med, at infrastrukturen til elbiler udvikler sig. Og vi er 100 procent dedikerede til elbiler  – også på lang sigt”, sagde Carlos Ghosn.
 
I Europa er det Renault, der står for væksten af elbiler. Siden el – versionen af Renault Kangoo kom til salg i slutningen af 2011, har Renault solgt mere end 30.000 elbiler.

Kangoo er Årets Varebil
Kangoo Z.E. blev både kåret til Van of the Year i Europa 2012 og til Årets Varebil i Danmark 2012.

Renault står lige nu for 61 procent af alle solgte elbiler i Europa, hvor de største markeder er Frankrig, Tyskland og Italien.
 
Selv om Renault Kangoo var den første elbil fra Renault, er den dog ikke den bedst sælgende længere. Det er derimod den sjove Renault Twizy, der på lidt over et år er solgt i 11.000 eksemplarer.
 
Zoe er et stærkt kort
Den rekord forventes nu snart slået af Renault Zoe. En bil, som blev introduceret i en lang række lande i slutningen af marts, og som for alvor introduceres i Danmark i midten af august.
Trods sin korte karriere er Zoe allerede solgt i mere end 5.000 eksemplarer, og herhjemme har man da også store forventninger til Renault Zoe.
 
” Med Zoe har vi det helt rigtige produkt til den helt rigtige pris. Vi er overbeviste om, at det også herhjemme bliver den bedst sælgende elbil fra Renault. Vi har allerede oplevet massiv interesse, og de første ordrer er løbet ind”, siger administrerende direktør i Renault Danmark Henrik Bang.
 
71.000 Nissan Leaf
Hos Nissan er elbilen Nissan Leaf blevet en kæmpe success siden introduktionen i december 2010. Siden er der solgt mere end 71.000 Nissan Leaf. Dermed er Leaf den bedst sælgende elbil nogensinde.
 
Det er især i USA, at Nissan Leaf har godt fat. Her er godt 30.000 Leaf solgt, mens Japan følger lige efter med 28.000 enheder.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk