For tredje år i træk er Toyota Motor Company blevet kåret verdens mest miljøvenlige virksomhed i verden blandt verdens 100 største virksomheder.

Det viser undersøgelsen Best Global Green Brands fra den internationale konsulentvirksomhed Interbrand.

Over 10.000 forbrugere rundt omkring i verden har deltaget i undersøgelsen, der blandt andet ser nærmere på, hvordan den almene opfattelse af virksomheders miljøindsats er sammenholdt med virksomhedernes reelle indsats for miljøet.

Bæredygtigt miljø
Toyota bliver ikke bare anerkendt for at være blandt de bedste til konstant at fokusere på at sikre et bæredygtigt miljø. Der høstes også stor anerkendelse for investeringen i innovative produkter som verdens første hybridbil Toyota Prius, der kører på el og benzin.

Men undersøgelsen peger også på de mange projekter, der har til formål at nedbringe udledningen af drivhusgasser og mindske forbruget af energi og vand i virksomheden.

Strengeste krav for miljøledelse
I Danmark er importøren Toyota Danmark og samtlige autoriserede Toyota-forhandlere og reparatører alle sammen ISO 14001-miljøcertificeret. Det betyder, at Toyota importøren og alle Toyotas forhandlere og reparatører lever op til de strengeste krav inden for miljøledelse.

Toyota fokuserer således også i Danmark på at reducere virksomhedens belastning af miljøet mest muligt.

Ifølge undersøgelsen fra Interbrand bidrager Toyotas fuld hybridteknologi i særlig grad til virksomhedens miljørigtige profil hos forbrugerne.

5,2 mio. hybridbiler
Salget af hybridbiler fra Toyota rundede for nylig 5,2 millioner, hvilket har medført en anslået mindskning af CO2-udledningen med 35 millioner tons – svarende til alle danskeres udledning af CO2 i næsten otte måneder.

Toyota planlægger at introducere 21 nye hybridmodeller frem til slutningen af 2015, ligesom man også lancerer en brændselscellebil i 2015, der kører på brint – og hvis eneste udledning er rent vand. En bil, Toyota karakteriserer som den ultimative øko-bil.

Solcellepaneler på taget
Toyota arbejder på flere andre områder også for at reducere udledningen af CO2 – lige fra produktionen på bilfabrikkerne til salget hos forhandlerne.

For nylig har Toyota opført Storbritanniens største installation af solcellepaneler på bilfabrikken i Burnaston, hvor bilerne Toyota Avensis og Toyota Auris bliver produceret. Her sørger 16.800 solpaneler for at producere strøm til produktionen af  7.000 biler om året.

Delebiler i Grenoble
Et andet eksempel på Toyotas miljøfokus er et projekt med delebiler i Grenoble i Frankrig. Toyota stiller her over 70 ultra-kompakte elbiler – heriblandt det nye Toyota i-ROAD køretøj – til rådighed for borgerne som et supplement til de offentlige transportmidler.

Borgerne kan så via et helt unikt samkørsels-system – udviklet af fabrikken i Japan – planlægge deres rejser, kontrollere om en elbil er ledig, og foretage reservationer – alt sammen via deres smartphone.

Foreløbig kører dette projekt udelukkende i Frankrig, men erfaringerne bliver løbende indsamlet og vil kunne benyttes, hvis andre ønsker at gennemføre lignende miljørigtige projekter andre steder i verden.
Man kan læse med om undersøgelsen på www.interbrand.com.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk