Fremover kan man som lastbilkunde på Storebæltsbroen og Øresundsbron bruge nummerpladen til at betale for turen.

Det skriver fagbladet Transportmagasinet ifølge oplysninger fra Brobizz A/S.

I stedet for at have en fysisk ”bizz” i lastbilen, kan en vognmand eller speditør benytte nummerpladen til at betale og registrere turen over broen.

Aflæses af et kamera

Betalingen er baseret på den såkaldte ANPR-teknologi, hvor nummerpladen aflæses af et kamera, når lastbilen ankommer til betalingsanlægget. Samtidig sker fakturering for turen automatisk.

”Vi ønsker at tilbyde en mere fleksibel løsning, som ikke kræver, at en logistikvirksomhed med 1.000 biler skal have en bizz i hver eneste lastbil. Vi ved fra vores kunder, at det kan være en krævende opgave at administrere de mange bizz’er. Det skal nummerpladeløsningen lave om på,” siger Henrik Heller Esberg, direktør i Brobizz A/S.

Kun et supplement

Nummerpladeløsningen er kun er et supplement til den velkendte brobizz, der som en fysisk enhed kommunikerer med betalingsanlægget.

Men det er samtidig første skridt på vejen mod at matche den digitale udvikling på samme måde, som forbrugerne har skiftet et fysisk kreditkort ud med digitale betalingsløsninger på mobilen.

Brobizz A/S styrker deres produkter og selvbetjeningsunivers i 2022 med en langsigtet ambition om at have 100 procent digitale produkter og løsninger.

Giver grøn rabat

”Vi har en ambition om, at der ikke er behov for ekstra fysiske enheder i lastbilerne til betaling,” siger Henrik Heller Esberg.

Nummerpladeløsningen vil ligesom med en fysisk brobizz give adgang til grøn rabat på Storebæltsbroen, hvor man som erhvervskunde opnår 13 procent rabat på turen.

Det gælder dog kun, hvis ens køretøjer opfylder Euro6 kravet – eller er en brint- eller elbil.

Fakta nummerpladebetaling:

Brobizz A/S lancerede nummerpladebetaling i maj 2022. Den kan foreløbigt bruges til at betale med på Storebæltsbroen og Øresundsbron.
Det er gratis for kunderne at tilmelde sig nummerpladebetaling.
Løsningen er fleksibel. Man kan nemt slette og oprette nummerpladeproduktet efter behov.
Nummerpladebetaling er 100 procent digital.  Man behøver ikke en brobizz.
Nummerpladebetaling giver adgang til grøn rabat på Storebæltsbroen på samme måde som en fysisk  brobizz.
Hvis man er eksisterende kreditgodkendt fakturakunde, eller betaler med kort, kan man køre på Storebælt 20 min efter oprettelse af nummerplade-betalingsaftalen.
Hvis man har tilknyttet “Bropass business” til nummerplade-betalingen, kan man også køre på Øresundsbroen efter 20 min. Alternativt går der op til 24 timer.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk