Fiat Danmark fortsætter med at sælge deres mindste varebil Fiorino, selv om Peugeot og Citroën stopper salget af deres søstermodeller.

Fiat Professional har nemlig ingen intentioner om at stoppe produktionen af deres mindste varebil Fiorino, som blev introduceret i 2008.

Det oplyser informationschef Steffen Holm, Fiat Automobiler i Danmark, til VOTY.dk.

Van of the Year 2009

Fiorino blev sammen med søstermodellerne Peugeot Bipper og Citroën Nemo valgt til International Van of the Year i 2009.

PSA, Peugeot-Citroën har meddelt, at de stopper produktionen af deres Bipper- og Nemo modeller ved årsskiftet – herhjemme stopper salget af Bipper formentlig i løbet af året, når lagrene er tomme.

”Citroën har allerede taget Nemo af programmet i Danmark,” siger informationschef Trine Krastrup.

Bygges i Tyrkiet

Bipper blev introduceret i 2008 – og bygges i Tyrkiet af producenten Tofas i samarbejde med Fiat Professional og PSA.

Salget af de små biler har ikke været så stort som i Sydeuropa, hvor små varebiler altid har været populære – men Peugeot herhjemme har gennem årene solgt 2.100 enheder.

Fiat Professional har gennem årene produceret mange forskellige udgaver – bl.a. en eludgave. Netop små varebiler med alternativ energi ventes at få øget salg med byers krav om miljørigtig transport i byområder.

Næsten uændret

Men også teknisk er der en del med kraftigere motorer – men ellers har trillingerne fremstået stort set uændrede i design.

Formentlig er PSA i gang med at udvikle deres egen minivan – så de ikke skal dele med Fiat, når salget formentlig vil stige i nær fremtid.

Ny Partner og Berlingo

Allerede i år skal VOTY.dk se den nye Peugeot Partner og Citroën Berlingo, som også kommer som Opel Combo. Bilerne bygges i Vigo i det nordvestlige Spanien.

PSA har altid tilbudt deres Partner/Berlingo i eludgave.

Peugeot i Danmark har i anledning af indstillingen af salget valgt at tilbyde Bipper i en billigere udgave til 80.000 kr. plus moms mod hidtil 100.000 kr. plus moms. Samtidig er ”Cold n´Cruise” pakken (aircondition og fartpilot) sat ned til 5.000 kr. (før 8.350 kr.).

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk