Det bliver en ren jysk finale ved finalen i Årets Transportvirksomhed 2014, der finder sted i morgen lørdag i Kolding.

Aftenens festlige midtpunkt ved semifinalen til Årets Transportvirksomhed 2014 fredag aften i Kolding var stand-up’eren Jan Gintberg – han underholdt mange hundrede medlemmer af Dansk Transport og Logistik på byens Comwell Hotel – og havde æren af at udråbe resultatet af dagens afstemning – og DTLs adm. direktør, Erik Østergaard, overbragte de tre DTL-virksomheder deres diplomer.

Finalisterne blev: Anders Pedersen A/S i Thisted, Fredsø Vognmandsforretning på Nykøbing Mord samt Ø.S.G. A/S i Kolding.

Gintbergs udkants-Danmark
Jan Gintberg er kendt for sine TV-udsendelser om “Udkants Danmark” – og pudsigt nok er to af de nominerede vognmandsforretninger netop fra udkants-Danmark – nemlig Anders Pedersen og Fredsø Vognmandsforretning fra henholdsvis Thisted og Nykøbing Mors.

Den gode arbejdsplads med fokus på sikkerhed og forebyggelse er dette års tema for konkurrencen. Alle virksomheder, der gør en indsats for at forhindre trafikulykker, skader på materiel og mennesker eller har fokus på at fremme de ansattes velbefindende og arbejdsmiljø, har kunnet stille op.

Her er nogle af kendetegnene på de nominerede:

Anders Pedersen A/S, Thisted:
Vognmand Anders Pedersen er en af transportens ildsjæle. Han har sat handling bag sin frustration over de højresvingsulykker, som branchen involveres i og udnytter sin navigationsskærm i trafiksikkerhedens tjeneste. Anders Pedersen har fået koblet sin Garmin navigationsskærm til et højresvingskamera, der ”spotter” alle cyklister, der færdes på lastbilens højre side.  Anders Pedersen er desuden engageret i at få kommunen til at tilpasse de lokale rundkørsler, så lastbilerne kan komme sikkert rundt.

Fredsø Vognmandsforretning, Nykøbing Mors:
Fredsø Vognmandsforretning er den første vognmand i Danmark, der fik monteret alkolåse i alle sine lastbiler. Virksomheden lægger stor vægt på, at chaufførerne har en positiv og hensynsfuld adfærd i trafikken. Det fremgår bl.a. af en 20-siders chaufførhåndbog. Fredsø Vognmandsforretning engagerer sig i lokale trafiksikkerhedsarrangementer, bl.a. uddeling af refleksveste til alle skolebørn på Mors. Virksomhedens ca. 40 lastbiler har flådestyring og er omfattet af vedligeholdelseskontrakter.

Ø.S.G. A/S, Fredericia:
Lokal kørsel stiller krav om hensynsfuld og sikker kørsel: Med sine 35 lastbiler fylder Ø.S.G. en del i det lokale trafikbillede. Det lokale engagement forpligter, og det er afgørende for virksomhedens ry, at der er styr på sikkerheden. Virksomheden har etableret sin egen snebro, som sikrer, at lastbilernes tage er fri for is og sne, der kan glide af og være til fare for de øvrige trafikanter. Bakkameraer øger sikkerheden, når der distribueres varer til skoler og i gågader. Medarbejdernes gode adfærd eller initiativer, der kan inspirere andre, fremhæves og belønnes.

Tre udenfor podiet
Tre vognmandsforretninger nåede ikke frem til semifinalen. Det er Eriks Fragt i Brabrand ved Aarhus samt de to sjællandske vognmandsforretninger Kim Sand Andersen fra Kastrup på Amager og Anders Bay fra Skævinge.

Årets Transportvirksomhed arrangeres i samarbejde med Codan, Scania, Bridgestone, VBG, SOS Dansk Autohjælp og Transportmagasinet, som er mediepartner.

Finalen og kåringen af vinderen af konkurrencen finder sted på DTLs generalforsamling i morgen ved en elektronisk live afstemning.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk