(BALOCCO)

En helt ny pick-up i den tunge 1-tons klasse bliver lanceret af Fiat i 2016.

Det fortalte øverste chef for Fiat Professional, danske Henrik Starup, i går ved et møde på Balocco banen, Fiat gruppens testbane midt imellem Milano og Torino.

Fiat Strada er i dag en populær mini-pick-up i mange lande – grundet attraktiv beskatning bl.a. i vores naboland Sverige, men den sælges ikke mindst godt i Sydamerika. Bilen bygges i Brasilien. Den sælges dog ikke herhjemme.

Fiat ledelsen kom ikke ind på, om den kommende 1-tons pick-up, der i størrelse svarer til f.eks. Toyota Hilux, skal erstatte Strada – men den skal sandsynlighed supplere den.

Produktion måske i Asien
Om den nye bil også skal bygges i Brasilien fik vi ikke informationer om, men med et begrænset salg af pick-up biltypen i Europa på cirka otte procent, bliver det nok i Sydamerika eller i Asien, at den skal bygges.

VW begyndte med at bygge deres Amarok i Argentina, men et godt salg af de importerede, sydamerikanske biler fik dog de gode tyskere til at etablere en parallel produktion i Hannover i Tyskland.

I Europa har bl.a. Italien og Spanien dog i mange år været relativt vigtige pick-up markeder – og her sælges eksempelvis udgaver fra både Tata i Indien og Great Wall i Kina.

Forlydender om Tata-samarbejde
Forydender i journalistkredse vil vide, at Fiat har forhandlinger med indiske Tata, der allerede bygger pick-up modeller på deres hjemmemarked Indien – men med salg i hele det lukrative asiatiske område, hvor pick up modeller bruges af både private og offentlige instanser. Især som taxi er den populær vil danskere, der har været i bl.a. Thailand, vide.

Også Afrika og Mellemøsten har store markedsandele af pick-up biler – mens Nordamerika traditionen tro er storforbrugere af pick-up trucks. Ford har i mange år haft deres F-serie pick up trucks som de bedst sælgende bilmodeller i USA – med F-150 som mega-sælgeren.

Fiat har også samarbejde med Tofas i Tyrkiet, som bygger Doblò og Fiorino bilmodeller, så en produktion her kunne også være en mulighed.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk